Pierwsza jazda Scenic

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
kilka dni temu udało mi się trochę pojeździć nowym sCennikiem ;) auto poza ceną 250k, jeździ znacznie lepiej od Megane, jest chyba poprzez inną baterię lepiej wyważony i nie wpada w podsterowność. bardzo fajne materiały wykończeniowe, system Googla z komendami głosowymi po polsku, obszerny tył, szklany dach, spory bagażnik i ogólne dobre wrażenie. jest cicho przy jeździe autostradowej, dobrze działający tempomat. zasięg powala przy baterii 28% prognozował 180km na testówce, podejrzewam 600km w mieście. niestety sCennik zabity na starcie wyceną po halucynogenach. Renault odstawcie leki!

S

Gość
nie, po prostu chciałem mieć dobry ogląd sytuacji. w jednym dniu jeździłem Y potem 3HL LR, potem MG4 i na końcu Scenik :) mam wiele przemyśleń po tych jazdach testowych ale nie chcę mącić entuzjastom EV. ogólnie rzeczywistość nie wygląda tak jak się to przedstawia na forum ;) :devilish:

krzyss

Pionier e-mobilności
nie, po prostu chciałem mieć dobry ogląd sytuacji. w jednym dniu jeździłem Y potem 3HL LR, potem MG4 i na końcu Scenik :) mam wiele przemyśleń po tych jazdach testowych ale nie chcę mącić entuzjastom EV. ogólnie rzeczywistość nie wygląda tak jak się to przedstawia na forum ;) :devilish:
Dawaj ! Kazda opinia jest wazna !

S

Gość
wiesz chyba ostatnio naraziłem się zbyt wielu posiadaczom, zwłaszcza Y. no naprawdę nie chciałbym opowiadać banialuków zwłaszcza, że zaraz będę postawiony do pionu, że jak to tak przecież posiadam "tylko" BMW i3 i się generalnie nie znam. więc technicznie każdy sobie znajdzie co go interesuje ale ogólnie to jestem załamany regresem elektromobilności zwłaszcza w kontekście dzisiejszych cen Greenwaya. było pięknie a jest w drodze do upadku. małych aut nawet nie uwzględniają w planach żeby je dobrze zrobić( patrz i3) chcą tylko pod pozorem nowoczesności wydoić klienta, poziom obsługi w salonach, jest na osobny wątek :alien: wg. mnie ostatnim takim światełkiem w tunelu to jest TMP3 HL i można ten cały bałagan zwijać. w BMW to nawet nie chciało mi się gadać bo cennik jest tam kompletnie niezrozumiały dla przeciętnego człowieka i tutaj Tesla ma wielką przewagę zwłaszcza dla młodych osób. ogólnie zrobił się niezły bajzel, dla maniaków wysokiego napięcie w lędźwiach ;)

Ev3

Pionier e-mobilności
Dajesz, każde spojrzenie jest cenne.

S

Gość
a zapomniałem dodać, że jeździłem ( to a'propos wszystkich ev od @Aidbdhidhid) też nowym Mini Countryman i ten samochodzik robi wspaniałe wrażenie pomimo FWD( tzn. 4x4) ale generalnie charakter ma przednionapędowca. masaż foteli to poniekąd przeżycie ascendentalne i długo niedostępne w Tesli ;) :devilish:

S

Gość
niestety wybór na rynku EV jest tylko pozornie bogaty i żeby nie przedłużać to gdzie byście nie poszli, do jakiego salonu to i tak będziecie się obracali wokół TM3 HL. normalnie paranoja! już zacząłem klękać powoli przed Elonem, na szczęście dzisiejszy cennik Greenwaya zadziałał cudownie orzeźwiająco, jak liść otrzeźwiacz ;)

krzyss

Pionier e-mobilności
wiesz chyba ostatnio naraziłem się zbyt wielu posiadaczom, zwłaszcza Y. no naprawdę nie chciałbym opowiadać banialuków zwłaszcza, że zaraz będę postawiony do pionu, że jak to tak przecież posiadam "tylko" BMW i3 i się generalnie nie znam. więc technicznie każdy sobie znajdzie co go interesuje ale ogólnie to jestem załamany regresem elektromobilności zwłaszcza w kontekście dzisiejszych cen Greenwaya. było pięknie a jest w drodze do upadku. małych aut nawet nie uwzględniają w planach żeby je dobrze zrobić( patrz i3) chcą tylko pod pozorem nowoczesności wydoić klienta, poziom obsługi w salonach, jest na osobny wątek :alien: wg. mnie ostatnim takim światełkiem w tunelu to jest TMP3 HL i można ten cały bałagan zwijać. w BMW to nawet nie chciało mi się gadać bo cennik jest tam kompletnie niezrozumiały dla przeciętnego człowieka i tutaj Tesla ma wielką przewagę zwłaszcza dla młodych osób. ogólnie zrobił się niezły bajzel, dla maniaków wysokiego napięcie w lędźwiach ;)
Spoko, zaraz w domu prad bedzie po 2zl i uzywane elektryki potanieja :)

S

Gość
Spoko, zaraz w domu prad bedzie po 2zl i uzywane elektryki potanieja :)
tu masz rację. rada dla sprzedających teraz swoje EV, bierzcie kasę póki jeszcze to coś jest warte ;( kolega @Ex30 miał czuja żeby raczej w najem iść :)

krzyss

Pionier e-mobilności
tu masz rację. rada dla sprzedających teraz swoje EV, bierzcie kasę póki jeszcze to coś jest warte ;(
Trzeba chyba teraz jakiegos hybrydowego wynalazka bedzie kupic, moze plugina.
Bo taniej bedzie na benzynie niz na pradzie z domu.
PV nic nie da bo przepisza Cie na dynamiczne taryfy co spowoduje ze pewnie najtaniej bedziesz mial 50-90gr za to najdrozej z 5zl za 1kWh…
Ciekawe co bedzie z ta elektromobilnoscia…