Tylko co ma kupić człowiek który z powodów światopoglądowych Tesli nigdy nie kupi?niestety wybór na rynku EV jest tylko pozornie bogaty i żeby nie przedłużać to gdzie byście nie poszli, do jakiego salonu to i tak będziecie się obracali wokół TM3 HL. normalnie paranoja! już zacząłem klękać powoli przed Elonem, na szczęście dzisiejszy cennik Greenwaya zadziałał cudownie orzeźwiająco, jak liść otrzeźwiacz![]()
To raczej doświadczenia, po odpytaniu ile dealerzy mogą zaoferować za używanego elektryka.tu masz rację. rada dla sprzedających teraz swoje EV, bierzcie kasę póki jeszcze to coś jest warte ;( kolega @Ex30 miał czuja żeby raczej w najem iść![]()
Ja tez jestem ciekaw, bo często korzystam z GW i jestem zadowolony. Na pewno jeżdżę w trasy dużo taniej niz dieslem. Jak zwykle paradoksy jakieś wymyśla.
Przez 2 lata zrobiłem dwoma Teslami juz 70k kilometrów i zaoszczędziłem majątek w porównaniu do moich poprzednich ICE.
Koleś bredzi jak zawsze.
ruskie trolle paszły won, lubicie jak w Polsce prąd jest drogi co? bo ja nieCzyli nie tylko ja widze, ze wiekoszosc to brednie?
Ja nie musze widziec autora - ja czytajac tekst, juz wiem, kto to napisal.
ROTFL.
obawiam się, że jeszcze długo nic. chociaż to może cisza przed burzą? i jednak coś się ciekawego pojawi? no scenic może być pewną zapowiedzią, wsadzili konkretną baterię, zoptymalizowali zużycie, system googla do planowania trasy, dobre materiały. jako ciekawostkę powiem że w tesli głosowo chciałem wprowadzić adres punktu do jazd testowych i za cholerę nie rozumiał ostrowska 328 a w sceniku i owszem bardzo poprawnie zrozumiał. w Tesli kierował mnie na ostrowską 3/28. także jest trochę plusów i minusów.Tylko co ma kupić człowiek który z powodów światopoglądowych Tesli nigdy nie kupi?![]()
na dzień dzisiejszy twoje doświadczenia są jak najbardziej akuratne i trzeba je brać pod uwagę przy planowaniu kupna EVTo raczej doświadczenia, po odpytaniu ile dealerzy mogą zaoferować za używanego elektryka.
A to dobre, znane, solidne auto, po chińskim elektryku spodziewam się z 50% mniej.....
spokooojnie - just duzy wybor normalnych samochodow - a tesle zostawmy fanom nowych, niedopracowanych technologii ktorzy uwielbiaja placic za to ze sie na nich experymentujeTylko co ma kupić człowiek który z powodów światopoglądowych Tesli nigdy nie kupi?![]()
Narazie czekam na MG4 Xpower - zobaczymy czy będę zadowolony (jeśli wogóle dopłynie z Chin). A duże auto pozostaje ICE dopóki się nie ogarną z cenami albo nie będzie dobrych używek.obawiam się, że jeszcze długo nic. chociaż to może cisza przed burzą? i jednak coś się ciekawego pojawi? no scenic może być pewną zapowiedzią, wsadzili konkretną baterię, zoptymalizowali zużycie, system googla do planowania trasy, dobre materiały. jako ciekawostkę powiem że w tesli głosowo chciałem wprowadzić adres punktu do jazd testowych i za cholerę nie rozumiał ostrowska 328 a w sceniku i owszem bardzo poprawnie zrozumiał. w Tesli kierował mnie na ostrowską 3/28. także jest trochę plusów i minusów.
W konfiguratorze wszystkomająca wersja long range (w podstawowym czerwonym kolorze), ze wszystkimi (dwoma!) dodatkami czyli kamery360 i dach panoramiczny kosztuje 245tys.A moze spadek sprzedazy tesli w chinach to brak czujnikow, brak manetek itp.
To jest mocno wkurzajace.
A wracajac do scenica… to ile on ma kosztowac ? 300kzl ?
Bedzie weraja 7osobowa ?
Ciężko powiedzieć, szczególnie że na razie to za krótki czas żeby stwierdzić czy to chwilowy skok czy trwały trend. Ale na chwilę obecną wygląda na to że Tesla w Azji generalnie zaczęła mieć trochę problem z popytem. W Q1 wyprodukowali 40k samochodów więcej niż sprzedali co mocno odbiło się na wynikach widocznych w raporcie finansowym. Te samochody gdzieś trzeba sprzedać a patrząc na wyniki sprzedaży za kwiecień TMY nie wzrosła a TM3 spadła w czarną d... Podobno w Q2 produkcję TMY w Szanghaju zmniejszono o 30%. Do tego w kwietniu TMY spadł z pierwszego miejsca na liście sprzedaży BEV na rzecz BYD Seagull (ogólnie BYD sprzedało około 3x więcej BEV niż Tesla).A moze spadek sprzedazy tesli w chinach to brak czujnikow, brak manetek itp.
To jest mocno wkurzajace.