Po co wciskają nam elektryki?

pompon

Posiadacz elektryka

Strasznie fajny materiał, dopiero zacząłem oglądać a już dużo się dowiedziałem.
1. W bateriach znajdują się metale ziem rzadkich
2. Nie ma sposobu na recycling baterii
3. Pożar autobusu zasilanego CNG to dobry przykład tego jak pali się samochód elektryczny

Edit: ok, jest grubiej niż myślałem, powołali się też na przykłady pożarów "jakichś promów" (zapewne chodzi o Fremantle Highway, co tam się stało to już wiadomo, nie elektryki) i "jakiegoś parkingu w Wielkiej Brytanii" (pewnie Luton, który odpalił się od dizelka). "I to było uciszane przez media, nie ma dyskusji o tym" :love:

Last edited:

UseYbrain

Posiadacz elektryka
kiedyś będą jednorazowe auta jak teraz są jednorazowe epapierosy. Taka ta cała ekologia jest!

/s
Głupi ty jesteś. To że ty kupujesz jednorazowe papierosy to nie znaczy że wszyscy tak robią !

mmm

Fachowiec
To jest całkiem ciekawa sprawa, że kiedyś teorie spiskowe były o Big Oil, ale dzisiaj foliarze przeskoczyli na na EV, a BigOil jest nagle zbawcą świata i jedynym ratunkiem uciemiężonych.

Bardziej naturalną zmianą byłoby przerzucenie się na TechBros (jak Elon) - ale nie, tu nastąpił jakiś mentalny fikołek wyższego poziomu.

cezbar

ID.4 Pro 128kW/77kWh 2023
Nie, jakiś czas temu przez znajomego zrobiłem narzędzie do automagicznego tworzenia podsumowań filmów z YT i jak podejrzewam, że szkoda mi będzie życia na oglądanie to po prostu wrzucam i dostaje takie podsumowanie :)
Wystarczy wkleić link do filmu w youtube do Google Gemini i robi ci streszczenie filmiku.

daniel

Señor Meme Officer
To jest całkiem ciekawa sprawa, że kiedyś teorie spiskowe były o Big Oil, ale dzisiaj foliarze przeskoczyli na na EV, a BigOil jest nagle zbawcą świata i jedynym ratunkiem uciemiężonych.
Marketing czyni cuda. Tyle pieniędzy ile idzie w lobbing i kampanie marketingowe, że są nie do pokonania.
Foliarze potrzebują wroga - pokaż im wroga - zostawią Ciebie, a rzucą się na niego. Dziel i rządź.

pszemeq

Zadomawiam się

Bardziej naturalną zmianą byłoby przerzucenie się na TechBros (jak Elon) - ale nie, tu nastąpił jakiś mentalny fikołek wyższego poziomu.
Można się śmiać, ale taki film spełnia wszystkie zapotrzebowania - autor:"agent specjalny", czyli taki ci dochodzi do ukrywanych faktów, po drugie Chiny, które są uber, EU , która godzi w Polskę, Niemcy którzy nas Polaków oszukują itd. Odbiorca filmy ma komplet informacji. Już wszystko wie.