Y AWD LR vs nowe RWD LR

GrzesiekG

Posiadacz elektryka
Poszukaj na forum, były już wątki o różnicach LR vs SR. Wyposażenie jest identyczne (w Europie), wszystkie 5-cio miejscowe, różnice są (chyba tylko) dwie:
* inny akumulator (inna pojemność i inna chemia),
* AWD ma drugi silnik na przednie koła.
Inne różnice (np. przyspieszenie) to konsekwencja powyższych.

Teraz wchodzi (prawdopodobnie) HW4, zamiast HW3 - kamery - ale to jest zapowiadane do wszystkich wersji.

slacketesla

Nowy na Forum
tak tak, rozumiem róznice między SR and LR ale tutaj mamy twór RWD LR vs AWD LR probuję wyczaić czy oprocz katalogowych różnić jest coś innego w wyposażeniu w środku. Może coś odnowione.

GrzesiekG

Posiadacz elektryka
tak tak, rozumiem róznice między SR and LR ale tutaj mamy twór RWD LR vs AWD LR probuję wyczaić czy oprocz katalogowych różnić jest coś innego w wyposażeniu w środku. Może coś odnowione.
To wyjeżdża z jednej fabryki (Berlin), z jednej linii - jak rozumiem dotychczasową politykę, taniej jest wkładać to samo, niż różnicować. W specyfikacji nic nie napisali, ludzie też nie narzekają - ale faktem jest, że niewiele RWD LR wyjechało na drogi.

nabrU

Moderator
Pewnie że tak może być. Miałem tak w UK:

Parę miesięcy temu TM3 LR RWD pojawił się wreszcie w bazie danych mojego ubezpieczyciela i wreszcie miałem ubezpieczony samochód jak trzeba. I kasę zwrócili (nawet wstecznie) bo wyszło taniej 👍

GrzesiekG

Posiadacz elektryka
Hmm w na infolinii Tesli jak mi sprawdzali auta to mówią że wszystkie mają HW3.
Mogą mieć wyprodukowane z początku maja. Za tydzień, dwa, zejdą i będą nowe. Choć pewnie znów coś zmienią i można będzie poczekać ;)