Tak apropos tych darmowych kilometrów - to jak to w końcu jest z tym ładowaniem ? Częste korzystanie z DC powoduje szybszą degradację baterii ? Na logikę wydawałoby się, że tak. Ale oglądałem ostatnio na youtube film o firmie w Niemczech, która specjalizuje się w naprawach akumulatorów trakcyjnych z Tesli. I padło ciekawe stwierdzenie, że za przytłaczającą większość awarii odpowiada pojawiająca się w akumulatorach wilgoć. I, że aktualnie eksperci zaczynają się skłaniać do opinii, że ładowanie na DC może być korzystniejsze, bo generuje wyższą temperaturę i pozwala usunąć kondensat. A wracając do tych darmowych ładowań (zakładając, że faktycznie coś takiego dostanę) - planowałem ładować się głównie w domu (wallconnector) a na szybkich ładowarkach tylko na wyjazdach, gdzie nie będę miał innej możliwości. Czyli w moim przypadku pewnie z 80-85% ładowań byłoby AC 11kW, czyli korzystnie dla akumulatorów. I czy mając te pół roku darmowego ładowania, czyli 100% supercharger, bo akurat prawie codziennie przejeżdżam w pobliżu, nie strzelę sobie trochę w stopę chcąc zaoszczędzić trochę pieniędzy i nie zajadę niepotrzebnie akumulatorów ładując je dużą mocą DC gdzie bez problemu mam dostęp i czas (noc) do ładowania 11kW AC ?