Model 3 performance właśnie dropnął

Art79mod

Zadomawiam się
Tak przed odbiorem może zbierzemy te wszystkie różnice dla "potomnych" w stosunku do LongRange i Standard:

- zawieszenie adaptacyjne
- kute felgi 20"
- aerodynamiczne zderzaki
- tryb torowy (czy jest tu tryb drift?)
- sportowe fotele
- ozdoby, elementy z włókna węglowego
- sprężyny, amortyzatory, tuleje i drążki stabilizujące - co tu dokładnie zmieniono?
- sportowe hamulce (co to oznacza dokładnie oprócz większej średnicy tarcz?, podobno są teś inne klocki.

Zapraszam do dyskusji o szczegółach technicznych

Last edited:

TomRS

Pionier e-mobilności
no sam się zdziwiłem, nie dość, że te kilometry chyba dostane na Superchargerach to jeszcze ten kolor w gratisie :) w przyszłym tygodniu chyba będzie odbiór już.
Właśnie korespondowałem z Teslą, bo chciałem umówić odbiór auta w piątek 21.06 i dostałem info, że na razie czekają na termin przyjazdu samochodu do salonu a wydanie planowane jest na ostatni tydzień czerwca.

Hubciak

Zadomawiam się
Właśnie korespondowałem z Teslą, bo chciałem umówić odbiór auta w piątek 21.06 i dostałem info, że na razie czekają na termin przyjazdu samochodu do salonu a wydanie planowane jest na ostatni tydzień czerwca.
Ja dostałem info że stoją jeszcze w porcie, planowany przyjazd do Kato 19-20 czerwca

Last edited:

TomRS

Pionier e-mobilności
Wrażenia z jazdy testowej TM3P z Niemiec:

"
Cześć, byłem dzisiaj w Düsseldorfie na (podobno pierwszej) jeździe próbnej. Zamówiłem czarny/czarny zaraz potem. Było kilka czarnych i czerwonych, które były natychmiast dostępne, ale nadal muszą zostać zatwierdzone w tym miesiącu #endofquarter
VIN dotarł, właśnie zapłaciłem, więc mimo wszystko sprawy toczą się szybko. Mam nadzieję, że nie będę musiał długo czekać na dokumenty.

Wrażenia z jazdy próbnej:
Fotele są niesamowite
Chłodzenie siedzeń działa świetnie
System dźwiękowy jest o niebo lepszy od mojego starego.
Pasek LED jest stylowy, ale nie wszędzie pasował.

Osiągi:
0-100 było znacznie szybsze niż w moim M3P 12/21 zmierzone 3,02 (ale tylko z aplikacją mobilną iPhone 15P), więc nie bierz tego zbyt poważnie.
100-200 9.4 zmierzone na A46 (bateria 88%, temperatura zewnętrzna 19 stopni). Nie wydaje się szybszy niż mój stary samochód na górze, ale na dole tak, może naprawdę szerokie tylne opony dają mu jeszcze większą przyczepność z przodu! Zawieszenie nie ma porównania z moim starym M3P, to naprawdę świetna zabawa. Na skrzyżowaniach autostradowych można naprawdę ostro wchodzić w zakręty (oczywiście bez narażania siebie i innych). Nie byłem w stanie przetestować długich zakrętów przy dużych prędkościach. Pozwolono mi jeździć samochodem tylko przez 40 minut, ponieważ wszyscy tam byli wyczerpani, a następni już czekali.

Przetłumaczono z DeepL.com (wersja darmowa)"

kzahel

Zadomawiam się
Wrażenia z jazdy testowej TM3P z Niemiec:

"
Cześć, byłem dzisiaj w Düsseldorfie na (podobno pierwszej) jeździe próbnej. Zamówiłem czarny/czarny zaraz potem. Było kilka czarnych i czerwonych, które były natychmiast dostępne, ale nadal muszą zostać zatwierdzone w tym miesiącu #endofquarter
VIN dotarł, właśnie zapłaciłem, więc mimo wszystko sprawy toczą się szybko. Mam nadzieję, że nie będę musiał długo czekać na dokumenty.

Wrażenia z jazdy próbnej:
Fotele są niesamowite
Chłodzenie siedzeń działa świetnie
System dźwiękowy jest o niebo lepszy od mojego starego.
Pasek LED jest stylowy, ale nie wszędzie pasował.

Osiągi:
0-100 było znacznie szybsze niż w moim M3P 12/21 zmierzone 3,02 (ale tylko z aplikacją mobilną iPhone 15P), więc nie bierz tego zbyt poważnie.
100-200 9.4 zmierzone na A46 (bateria 88%, temperatura zewnętrzna 19 stopni). Nie wydaje się szybszy niż mój stary samochód na górze, ale na dole tak, może naprawdę szerokie tylne opony dają mu jeszcze większą przyczepność z przodu! Zawieszenie nie ma porównania z moim starym M3P, to naprawdę świetna zabawa. Na skrzyżowaniach autostradowych można naprawdę ostro wchodzić w zakręty (oczywiście bez narażania siebie i innych). Nie byłem w stanie przetestować długich zakrętów przy dużych prędkościach. Pozwolono mi jeździć samochodem tylko przez 40 minut, ponieważ wszyscy tam byli wyczerpani, a następni już czekali.

Przetłumaczono z DeepL.com (wersja darmowa)"
kwestia zawieszenia. Czy w wariancie najbardziej komfortowym jest tak dobrze jak w modelu standard czy to niemożliwe ze względu na wielkość kół? A może jest jeszcze lepiej?