Przyciemnianie szyb - co robić z tylną szybą?

Kaczor

Zadomawiam się
Właśnie dzisiaj przyciemniałem. Tylna szyba poszła w całości 15%, żeby z zewnątrz nie było widać różnicy w odcieniu. Boczne tylne poszły na 35% bo nie jeżdżę z dziećmi i jednak wolę mieć trochę jaśniej w samochodzie. Do tego wszedł PPF na lampy przód. Zadowolony jestem fest.

Attachments

• IMG_1541.jpeg
    IMG_1541.jpeg
    106,7 KB · Liczba wyświetleń: 111
  • IMG_1543.jpeg
    IMG_1543.jpeg
    134,8 KB · Liczba wyświetleń: 110
  • IMG_1544.jpeg
    IMG_1544.jpeg
    132,2 KB · Liczba wyświetleń: 109
  • IMG_1545.jpeg
    IMG_1545.jpeg
    73,9 KB · Liczba wyświetleń: 111

eimi

Pionier e-mobilności
Poleci ktoś firmę w Warszawie/okolicach która przerabiała już oklejanie tesli a w szczególności całej tylnej szyby?

Osobiście boje się połowy przyciemniać bo tylna szyba jest klejona i będzie się nierówno nagrzewać co może powodować pękanie. Osoba która będzie kładła folie też musi mieć spore doświadczenie by opalarką za mocno nie przygrzać bo pęknie. Klejone szyby nie lubią tak szybkich zmian temperatury jak hartowane.

r00tku

Posiadacz elektryka
Poleci ktoś firmę w Warszawie/okolicach która przerabiała już oklejanie tesli a w szczególności całej tylnej szyby?

Osobiście boje się połowy przyciemniać bo tylna szyba jest klejona i będzie się nierówno nagrzewać co może powodować pękanie. Osoba która będzie kładła folie też musi mieć spore doświadczenie by opalarką za mocno nie przygrzać bo pęknie. Klejone szyby nie lubią tak szybkich zmian temperatury jak hartowane.
Detailing Crew na ul. Szeligowskiej. Oklejałem tam całe auto, w tym przyciemnianie szyb tylnych. Przejścia na zewnątrz w ogóle nie widać. Efekt jest podobny jak u @tygrysm

tygrysm

Fachowiec

Ja robiłem w Sciemniacze.pl w Rybich/Raszynie i polecam

mrkasuj

Zadomawiam się
Podepnę się bo temat podobny. Zostawiam samochód na założenie PPFki. W Tesli mam trochę swoich danych więc niekoniecznie chcę ją ot tak zostawić. Tryb parkingowego generalnie rozwiązuje problem ale np. nie mozna z niego otworzyc frunka. Jak to sensownie rozwiązać?
Czy zakładając PPF tracę na coś gwarancję? Jak @gim-kg napisał - przyciemniając tylną szybę tracę gwarę na szybę i ogrzewanie. A co z PPFką na całe auto?