tygrysm
Fachowiec
Jest na tyle płynna, że nie przeszkadza mi to. Zupełnie jak w oryginalne, tylko ciemniej. Za to odcięcie bym od razu widział.Ale wtedy pojawia się rożnica pomiędzy tylną a przednią szybą na dachu...
Jest na tyle płynna, że nie przeszkadza mi to. Zupełnie jak w oryginalne, tylko ciemniej. Za to odcięcie bym od razu widział.Ale wtedy pojawia się rożnica pomiędzy tylną a przednią szybą na dachu...
A wstawisz zdjęcie jak teraz wygląda tył w porównaniu z przodem?Jest na tyle płynna, że nie przeszkadza mi to. Zupełnie jak w oryginalne, tylko ciemniej. Za to odcięcie bym od razu widział.
Detailing Crew na ul. Szeligowskiej. Oklejałem tam całe auto, w tym przyciemnianie szyb tylnych. Przejścia na zewnątrz w ogóle nie widać. Efekt jest podobny jak u @tygrysmPoleci ktoś firmę w Warszawie/okolicach która przerabiała już oklejanie tesli a w szczególności całej tylnej szyby?
Osobiście boje się połowy przyciemniać bo tylna szyba jest klejona i będzie się nierówno nagrzewać co może powodować pękanie. Osoba która będzie kładła folie też musi mieć spore doświadczenie by opalarką za mocno nie przygrzać bo pęknie. Klejone szyby nie lubią tak szybkich zmian temperatury jak hartowane.
Ja robiłem w Sciemniacze.pl w Rybich/Raszynie i polecamPoleci ktoś firmę w Warszawie/okolicach która przerabiała już oklejanie tesli a w szczególności całej tylnej szyby?
Osobiście boje się połowy przyciemniać bo tylna szyba jest klejona i będzie się nierówno nagrzewać co może powodować pękanie. Osoba która będzie kładła folie też musi mieć spore doświadczenie by opalarką za mocno nie przygrzać bo pęknie. Klejone szyby nie lubią tak szybkich zmian temperatury jak hartowane.