Model Y - must have akcesoria

sigg

Posiadacz elektryka
W tym tygodniu powinienem odebrać swoja Teslę. Pytanie więc - jakie akcesoria uważacie za konieczne. Nie mówię tutaj o zmianie wyglądu pod osobiste preferencje.

Na razie zidentyfikowałem:
- dywaniki pod nogi i do bagażnika
- osłona na kratki wentylacyjne z tyłu
- podkładki do podnośnika do wymiany kół

Coś jeszcze polecacie? Jeśli jakiś konkretny model - linki mile widziane :)

acceptcookies

Tesla Model Y LR AWD 2024
Obecnie dołączane są welurowe dywaniki, jedynie bagażnik nic nie dostaje.

Do swojego Y dodałem dywaniki z EVA (polecam, producentów jest sporo), do tego zamówiłem poduszki na siedzenia przednie do podparcia odcinka szyjnego, podparcie z memory foam na środkowej konsoli między fotelami, haczyki na zakupy instanowane przy sterowaniu opuszczania foteli w bagażniku po lewej stronie.

nabrU

Moderator

krzysiekwaw

Zadomawiam się
W tym tygodniu powinienem odebrać swoja Teslę. Pytanie więc - jakie akcesoria uważacie za konieczne. Nie mówię tutaj o zmianie wyglądu pod osobiste preferencje.

Na razie zidentyfikowałem:
- dywaniki pod nogi i do bagażnika
- osłona na kratki wentylacyjne z tyłu
- podkładki do podnośnika do wymiany kół

Coś jeszcze polecacie? Jeśli jakiś konkretny model - linki mile widziane :)
dasz linka do podkładek ?

radioaktywny

Pionier e-mobilności
Widziałem ten wątek, ale tam jest cała masa rzeczy zarówno potrzebnych jak i nie. Nie chce wydawać 5000zł na start, bardziej zależy mi na info co zamówić na pierwszy tydzień z Teslą.
Szuflady pod przednie fotele, szufladki do schowków, mata z wentylatorami na siedzenie, światełko z wieloma diodami LED zamiast fabrycznego, które świeci słabo w klapie bagażnika, zaślepki do zamków pasów tylnych foteli, jeśli rzadko ktoś tam jeździ, bo wystarczy położyć teczkę, lub torbę, a samochód zaczyna sygnalizować nie zapięty
pas.

Last edited:

6a8

Posiadacz elektryka

Michal

Moderator
Koniecznie kup sobie tackę konsoli centralnej (tej pod ładowarkami). Bez tego będziesz miał tam śmietnik, a z tym śmietnik będzie schowany pod tacką ;)

Michal

Moderator
Ten w konsoli centralnej, "śmietnik" to tylko taka przenośnia, bo tam po prostu ląduje mnóstwo "przydasiów" - kable do ładowania dla pasażera z tyłu, gumy do żucia, miętówki, ... Ta tacka jest duper do trzymania tych bardziej potrzebnych rzeczy jak pilot do bramy, klucze do domu / skrzynki pocztowej.

Taki rzeczywisty śmietnik to mam po prostu w schowku w drzwiach kierowcy. Tam lądują papiery, bilety parkingowe, koperty - raczej takie suche śmieci... na mokre nie mam nic, bo nie było mi to chyba nigdy potrzebne.