Model 3 performance właśnie dropnął

inter

Pionier e-mobilności
Tak w poprzedniej 18”. Szum od opon bardziej w większych prędkościach. Przy jeździe w mieście jest znacznie ciszej i połowę nierówności mniej czuć. Nie jest aż tak wytłumione jak w zwykłym Highland ale na pewno coś pośrodku. Chlapacze są nisko i haczą o „leżące policjanty” jeśli są zrobione z kostki.
Bo chlapacze, trzeba zaraz wymienić na te z Ali.

lvlthn

Pionier e-mobilności
Testów ciąg dalszy.

Miłym zaskoczeniem jest trzymanie parametrów, nawet przy niskim SOC

Przy 20% baterii, ma nadal ~3.9 do setki(!), ale też zdecydowanie lepiej przyspiesza powyżej 120kmh+ w porównaniu do przedlifta.

Zawieszenie adaptacyjne potrafi zaskoczyć. W sumie nie wiem po co jest sport, skoro płynnie się utwardza w trudniejszych chwilach przy trybie standardowym.
Wydaje mi się, że zawieszenie adaptuje się do...zakrętów(tak jakby z wyprzedzeniem!)
Nie wiem, takie mam wrażenie.

Attachments

• Screenshot_20240625_200735.jpg
    Screenshot_20240625_200735.jpg
    121 KB · Liczba wyświetleń: 17

pmlody

Pionier e-mobilności
Testów ciąg dalszy.

Miłym zaskoczeniem jest trzymanie parametrów, nawet przy niskim SOC

Przy 20% baterii, ma nadal ~3.9 do setki(!), ale też zdecydowanie lepiej przyspiesza powyżej 120kmh+ w porównaniu do przedlifta.

Zawieszenie adaptacyjne potrafi zaskoczyć. W sumie nie wiem po co jest sport, skoro płynnie się utwardza w trudniejszych chwilach przy trybie standardowym.
Wydaje mi się, że zawieszenie adaptuje się do...zakrętów. Takie mam wrażenie.
Możesz podać wartości z dowodu dla przyczep?

eimi

Pionier e-mobilności
Zawieszenie się utwardza na bazie odczytów z akcelerometrów, jak wykryje większy przechył to momentalnie utwardza. Przy wyższej prędkości też się utwardza.

Art79mod

Zadomawiam się

Attachments

• Zrzut ekranu 2024-06-26 o 13.31.44.png
    Zrzut ekranu 2024-06-26 o 13.31.44.png
    3,9 MB · Liczba wyświetleń: 12

pmlody

Pionier e-mobilności
Tak dokładnie te czyli z hamulcem jest taka sama dopuszczalna jak bez czyli mi to nie rozwiąże problemu Dziękuję bardzo