Problem z kluczykiem/centralnym zamkiem

Halczyn

Zadomawiam się
Dzisiaj rano podchodzac do cytryny ku zdziwieniu auto nie otworzylo sie automatycznie, przecisk na pilocie nie zareagowal, wiec otworzylem z kluczyka , auto odpalilo normalnie. Na drugim kluczyku to samo czyli brak reakcji na kluczyk( ani podchodzac do auta, ani na wcisniecie guzikow). Baterie zmienilem. Musze otworzyc kluczykiem fizycznym, a zeby bylo ciekawej kilka minut po wylaczeniu auta pilot po prostu dziala. I tak przez kilka minut gdzie historia zatacza kolo. Mial kiedys z Was kto taki przypadek ? E: Widze w inny
Poscie @KrzysztofFly opisany podobny problem, temat mimo to zostawiam, moze ktos jeszcze mial podobny klopot

Last edited:

GrzesiekK

Zadomawiam się
To ciekawe, bo 2 dni temu i wczoraj raz miałem to samo. Używam jednego kluczyka. Sprawdziłem, że ten nieużywany ma na baterii 0,3 V większe napięcie i zamieniłem miejscami. Obserwuje.

KrzysztofFly

Moderator
Dzisiaj rano podchodzac do cytryny ku zdziwieniu auto nie otworzylo sie automatycznie, przecisk na pilocie nie zareagowal, wiec otworzylem z kluczyka , auto odpalilo normalnie. Na drugim kluczyku to samo czyli brak reakcji na kluczyk( ani podchodzac do auta, ani na wcisniecie guzikow). Baterie zmienilem. Musze otworzyc kluczykiem fizycznym, a zeby bylo ciekawej kilka minut po wylaczeniu auta pilot po prostu dziala. I tak przez kilka minut gdzie historia zatacza kolo. Mial kiedys z Was kto taki przypadek ? E: Widze w inny
Poscie @KrzysztofFly opisany podobny problem, temat mimo to zostawiam, moze ktos jeszcze mial podobny klopot
To ciekawe, bo 2 dni temu i wczoraj raz miałem to samo. Używam jednego kluczyka. Sprawdziłem, że ten nieużywany ma na baterii 0,3 V większe napięcie i zamieniłem miejscami. Obserwuje.
Jeśli się to u Was powtórzy, to spróbujcie następnym razem otworzyć auto naciskając przycisk na pokrywie bagażnika, u mnie to działa i także wybudza system, a jest dużo mniej upierdliwe niż wyciąganie kluczyka z obudowy. Oczywiście mówimy to o sytuacji, kiedy samochód nie otwiera się sam po podejściu do niego, a także nie reaguje na naciskanie przycisków na pilocie.

Halczyn

Zadomawiam się
Odpialem aku na chwile, teraz dziala pilot, zamyka sie jak odchodze, ale nie otwiera pod zblizeniu do auta. Plus mam komunikat o bledzie ukladu elektrycznego. Podepne chyba aku na noc, moze sie doladuje i problem zniknie

KrzysztofFly

Moderator
Odpialem aku na chwile, teraz dziala pilot, zamyka sie jak odchodze, ale nie otwiera pod zblizeniu do auta. Plus mam komunikat o bledzie ukladu elektrycznego. Podepne chyba aku na noc, moze sie doladuje i problem zniknie
Ten błąd układu elektrycznego, to może być kompresor klimatyzacji. Była jakaś seria wadliwych, zrobili potem akcję serwisową, jednak ona polegała tylko na aktualizacji oprogramowania, aby w razie W samochód nie zatrzymał się na środku drogi 😉. Zerknij tutaj na forum, pisaliśmy coś o tej akcji, ja jestem teraz na komórce, więc słabo się szuka, bo bym Ci wkleił link.

Halczyn

Zadomawiam się
Wczoraj udało mi się pojawić w serwisie, w mysl informacji z serwisu do wymiany jest...klema akumulatora, która przekazuje informacje nt. napiecia do BSI i powoduje błędy. Zamówili, dam znać czy po wymianie problem ustąpił

GrzesiekK

Zadomawiam się
Ciekawy temat, klema z miernikiem napięcia :) Widzę taką klemę używkę na allegro za 300 PLN - czyli jak coś to niedramatyczny temat. Ciekawe ile kosztuje taka naprawa w serwisie.

Halczyn

Zadomawiam się
Wymienili klemę i.. dziala.