Skoda Elroq

tomaszs131

Erloq 85/ pakiet plus, transport/ hak holowniczy
Bodaj 23 był ostatnim ze 175, potem już 135ki. Mój 22 i na pewno "hamuję" przed terminem (już jutro odbiór, yay!)

Bodaj w tym filmiku (a na pewno na tym kanale) jest zrzut ekranu z dokumentem "dla dealerów" z dokładnymi widełkami, i ja widziałem ten dokument (w polskiej wersji) na oczy

Właśnie dostałem informację, że auto produkowane zostało w 24 tygodniu. Tak naprawdę o wszystkim się dowiem na stacji ładowania DC.

nocomment

Zadomawiam się
Właśnie dostałem informację, że auto produkowane zostało w 24 tygodniu. Tak naprawdę o wszystkim się dowiem na stacji ładowania DC.
Dokładnie tak, nawet ja tylko "dość" wierzę Skodzie i sprawdzę swój mimo zapewnień, że jest 175kW, bo 22w. Ty chyba trafiłeś pierwszy tydzień już 135kW, ale warte weryfikacji (nawet jeżeli to może w poniedziałek montowali jeszcze ostatnie z zeszłego tygodnia 😁 choć równie dobrze mogli wczesniej wrzucać już "nowe")

jeszcze 14h...

tomaszs131

Erloq 85/ pakiet plus, transport/ hak holowniczy
Właśnie uzyskałem informację, że moja skodzina posiada baterię typu B, czyli tą z niższą max. mocą ładowania. Bateria niby jest nieco lżejsza od poprzedniczki baterii typu a. Co ma się niby przełożyć na niższe zużycie prądu. Maksymalny zasięg ma być niższy o 11km. W poniedziałek odbieram auto, jupijaj 🙂.

delta

Zadomawiam się
Bateria niby jest nieco lżejsza od poprzedniczki baterii typu a. Co ma się niby przełożyć na niższe zużycie prądu. Maksymalny zasięg ma być niższy o 11km.
Niższe zużycie prądu przy tej samej pojemności baterii powinno raczej skutkować większym zasięgiem.

Ja decydując się na enyaqa 85 miałem do 'wyboru' tylko baterię 135kW. Ale po filmikach i porównaniu krzywych ładowania przez electrified speicher stwierdziłem, że nie będzie to dla mnie większym problemem. Swoją drogą, to electrified speicher zaraził mnie swoim entuzjazmem do enyaqa (oraz elroqa) i wpłynął w dużym stopniu na mój wybór.