Mam pytanie w kwestii klimy - może jestem za tępy, a może dziś było za gorąco (32 stopnie). klimatyzacja jako taka jest wydajna, bo rzeczywiście w ciągu kilku minut potrafi schłodzić auto. Ale w trybie auto, działa takimi jakby falami - nie utrzymuje równo zadanej temperatury, tylko schlodzi, ale póżniej pozwala żeby zrobiło się zauważalnie cieplej i następnie intensywnie obniża temperaturę. Też tak macie ? W poprzednim aucie działało to bez takich wahań.
Ten typ tak ma, w domu klima tak damo działa jak juz schłodzi i ma spory zapas mocy, gdy chodzenia trzeba mniej niz minimum mocy to okresowo sie włącza i wyłącza. Najbardziej to czuc jak mamy nawiew na siebie ustawiony. Lepiej ustawić tak zeby na nas nie wiało, wtedy jest mniej odczuwalne.Mam pytanie w kwestii klimy - może jestem za tępy, a może dziś było za gorąco (32 stopnie). klimatyzacja jako taka jest wydajna, bo rzeczywiście w ciągu kilku minut potrafi schłodzić auto. Ale w trybie auto, działa takimi jakby falami - nie utrzymuje równo zadanej temperatury, tylko schlodzi, ale póżniej pozwala żeby zrobiło się zauważalnie cieplej i następnie intensywnie obniża temperaturę. Też tak macie ? W poprzednim aucie działało to bez takich wahań.
Ten system kierunkowskazów beż manetki na tą chwilę dla mnie to tragedia.
Ja sobie radzicie? Jak ustawiacie kierownicę?
Ja dałem teraz max w górę żeby ręce trzymać niżej. W koncu pewnie się nauczę bo nie ma wyjścia ale czy polubię?
Z tym przodem się zgadzam, tył był dla mnie wczoraj strasznie upierdliwy jak próbowałem się podłączyć do szybkiej ładowarki z kablem po „złej stronie”Świetna rzecz. Chciałbym tak z przodu mieć jeszcze
Niekoniecznie. Ja mam w domu najwyższy model Mitsubishi i po ustabilizowaniu temperatury działa niezauważalnie.Ten typ tak ma, w domu klima tak damo działa jak juz schłodzi i ma spory zapas mocy, gdy chodzenia trzeba mniej niz minimum mocy to okresowo sie włącza i wyłącza. Najbardziej to czuc jak mamy nawiew na siebie ustawiony. Lepiej ustawić tak zeby na nas nie wiało, wtedy jest mniej odczuwalne.
Może z tego wynika, że ona też działa z chłodzeniem/grzaniem baterii.Niekoniecznie. Ja mam w domu najwyższy model Mitsubishi i po ustabilizowaniu temperatury działa niezauważalnie.
Klima inwertorowa nie powinna działać w systemie on/off, bo to świadczy, że jest coś nie tak.
W tesli też chyba jest inwerterowa, więc ta jej chimeryczność ze sterowania/oprogramowania musi wynikać.