Planowanie Trasy Tesla SuC | PL - Chorwacja

krzyss

Pionier e-mobilności
czasami zastanawiam się czy ludzie w tym kraju znają tylko Chorwację:)
A jakie inne miejsce / kraj polecisz samochodem. Max 1500km z Polski, z ciepla woda morska, gwarancja pogody i akceptowalnymi cenami?
Bo jak patrze na ceny teraz w Chorwacji to bywa taniej niz w Polsce :)
Apartament z kuchnia, klima na 4 osoby dwie oddzielne sypialnie i sporym salonem 340zl za dobe z parkingiem.
Pizze jem za 10-12€ taka w sumie na dwie osoby albo jedna glodna.
Muszelki w winie 15-18€
Kotlet z serkiem i frytami i salatka 16€

Ev3

Pionier e-mobilności
A jakie inne miejsce / kraj polecisz samochodem. Max 1500km z Polski, z ciepla woda morska, gwarancja pogody i akceptowalnymi cenami?
Jest jeszcze problem z plażą.
Owszem, zdarzają się piaszczyste, ale ich znalezienie to większy wyczyn niż ładowarki DC w Polsce B.
I nawet jak się zdarzą, to i tak jakość nie taka jak nad Bałtykiem.

Ale i tak jestem w CRO rok w rok, o ile nie trafi się jakiś mega tani last minute (albo promocyjny lot) do Grecji.
Bo reszta jest super, a młode kalmary najlepsze na świecie.

krzyss

Pionier e-mobilności
Jest jeszcze problem z plażą.
Owszem, zdarzają się piaszczyste, ale ich znalezienie to większy wyczyn niż ładowarki DC w Polsce B.
I nawet jak się zdarzą, to i tak jakość nie taka jak nad Bałtykiem.

Ale i tak jestem w CRO rok w rok, o ile nie trafi się jakiś mega tani last minute (albo promocyjny lot) do Grecji.
Bo reszta jest super, a młode kalmary najlepsze na świecie.
Przynajmniej nie mam piachu w du… ;)
I sinic w morzu !

Hue Zarri

Posiadacz elektryka
Co do samych miejsc gdzie w CRO można wypocząć pewnie można napisać osobny wątek, ja przez 10 lat jeżdziłem do jednego miejsca na Makarskiej Riwierze gdzie pokoj z współdzieloną kuchnią kosztował mnie 50-80EUR. Ostatnimi czasy staram się pozbyć tłumów ludzi i szukać całych willi z własnym dostępem do morza i basenem. W '23 roku można było w sierpniu złapać chate z 4 sypialniami za 420EUR/doba, teraz nie wiem co sie odwaliło za to samo chcą 720EUR. Wzamian nie inwestując nic w wyposarzenie lub standard. Ogólnie Chorwaci sami sobie nakręcają inflacje wyskakując z tyłka z chorymi cenami, niepodpowiadającymi do standardów.

viallos

Pionier e-mobilności
Byłem 10 dni w Pesaro... po drugiej stronie tego samego morza. Pizza poniżej 10EUR, kawka 1 EUR, lody 2EUR za 3 porcje - bardzo pozytywnie zaskoczony cenami. Dystans podobny jak na Makarską a plaże piaszczyste i infrastrutkura lepiej rozwinięta.
Ale Chorwację też uwielbiam ;-)

Ev3

Pionier e-mobilności
Byłem 10 dni w Pesaro... po drugiej stronie tego samego morza. Pizza poniżej 10EUR, kawka 1 EUR, lody 2EUR za 3 porcje - bardzo pozytywnie zaskoczony cenami. Dystans podobny jak na Makarską a plaże piaszczyste
Za to woda mętna i zielono-brązowa?
Byłem kiedyś w Riccione, niedawno kolejny raz w okolicach Bibbione i nie mam pod tym względem dobrych wspomnień....