Problem z Plugshare - brak możliwości oznaczenia aktywnego ładowania

Michal

Moderator
Problem tylko ze teraz zeby poszukac jakiejs ladowarki trzeba odpalic 5-10 apek i najlepiej wiedziec jacy sa operatorzy w kraju.
Planuje qlasnie powrot z CRO do PL i nie udalo mi sie naladowac przed wyjazdem. No i na plugshare dowiedzialem sie ze na autostradzie gdzie mi pasuje jest stacja MOL z ladowarka… w zyciu bym nie wpadl zeby ta aopke odpalic :)
ABRP?

Ev3

Pionier e-mobilności
Problem tylko ze teraz zeby poszukac jakiejs ladowarki trzeba odpalic 5-10 apek i najlepiej wiedziec jacy sa operatorzy w kraju.
Planuje qlasnie powrot z CRO do PL i nie udalo mi sie naladowac przed wyjazdem. No i na plugshare dowiedzialem sie ze na autostradzie gdzie mi pasuje jest stacja MOL z ladowarka… w zyciu bym nie wpadl zeby ta aopke odpalic :)
Ja jutro też chciałbym użyć nowego MOL na S6, ale żeby jej się doszukać musiałem ze 3 strony przebadać.
Dobrze że dali cynk o niej na YT....

Plugshare w ogóle jakiś chory, jak wpisać dokładnie nazwę do znajdzie, ale jak patrzeć na mapę to nie wyświetla.
Polenergia tak samo, nie ma ich stacji na PG.
Ma ktoś listę stacji MOL z ładowarkami?

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022

Ev3

Pionier e-mobilności
Apka MOL Plugee ma
Pytałem raczej o stronę www.

Instalacja czegokolwiek to zło, którego należy unikać, o ile nie daje żadnych korzyści przy samym ładowaniu.

Zwłaszcza że w przypadku polskich MOL i tak trzeba chyba uruchomić ładowarkę płacąc ryczałt 69 zł na stacji...

P.S.
Żeby było śmieszniej, to stacji MOL Wyszogóra, nie ma nawet na mapce na stronie MOL Polska.
Taka to jakość obsługi przez net......

Last edited:

krzyss

Pionier e-mobilności
Pytałem raczej o stronę.
Instalacja czegokolwiek to zło, którego należy unikać, o ile nie daje żadnych korzyści przy samym ładowaniu.
Zwłaszcza że w przypadku polskich MOL i tak trzeba chyba uruchomić ładowarkę płacąc ryczałt 69 zł na stacji...

P.S.
Żeby było śmieszniej, to stacji MOL Wyszogóra, nie ma nawet na mapce na stronie MOL Polska.
Taka to jakość obsługi przez net......
Na Chorwackim MOL apka nie zadzialalo. Karty probowalem 4szt i zadzialalo Czeska karta e.ON ale nie znam ceny za jaka ladowalem bo nie moge miec apki czeskiego e.ON :) a karte wyrobilem firmowa przez strone czeskiego e.ON.
Mimo to zadowolony jestem bo zostalo mi 8% i 45km do nastepnego Elena po drodze… ogolnie powrot mi sie juz przeciaga przez gowniane ladowarki. Infrastruktura jest do dupy, w Chorwacji tez. A teslowe SuC sa gorsze niz MOL…

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Nie ma tam polskich stacji MOL bo ta apką ich nie obsługuje...
Faktycznie. Spojrzałem w apkę, i polskich nie ma. Sorry. Ja się ładowałem z tą apką w Węgrzech i Słowenii.

Gandalf

Pionier e-mobilności
Ja polecam https://map.openchargemap.io/
No i wiem, że z danymi różnie, a interfejs słaby, ale to w przeciwieństwie do PlugShare, wspierany przez społeczność projekt, open source, open data.

Korzystamy z tych danych jako jedno ze źródeł dla naszego agregatora, inne projekty takie jak np. ABRP też korzystają z danych OCM.

Warto tam dodawać punkty ładowania bo potem twórcy aplikacji mogą z nich korzystać nie płacąc miliona monet PlugShare (które tak właśnie monetyzuje dane które tam wrzucacie)

krzyss

Pionier e-mobilności
Ja polecam https://map.openchargemap.io/
No i wiem, że z danymi różnie, a interfejs słaby, ale to w przeciwieństwie do PlugShare, wspierany przez społeczność projekt, open source, open data.

Korzystamy z tych danych jako jedno ze źródeł dla naszego agregatora, inne projekty takie jak np. ABRP też korzystają z danych OCM.

Warto tam dodawać punkty ładowania bo potem twórcy aplikacji mogą z nich korzystać nie płacąc miliona monet PlugShare (które tak właśnie monetyzuje dane które tam wrzucacie)
Jak PS monetyzuje ladowarki co dodajemy ?