Audi Q4 e-tron – pytania

Robin_1

Zadomawiam się
A czy można uaktywnić te funkcje? Jeśli tak to jak?
Nie można. W Q4 przynajmniej model 2024 nie ma opcji zamykania ze smarfona ani kluczyka Audi Connect (NFC). Niestety dowiedziałem sie o tym jak już auto przyjechało z fabryki. Sprzedawca zapewniał ze ta opcja jest. Składam oficjalną reklamacje do audi.

viallos

Pionier e-mobilności
Nie można. W Q4 przynajmniej model 2024 nie ma opcji zamykania ze smarfona ani kluczyka Audi Connect (NFC). Niestety dowiedziałem sie o tym jak już auto przyjechało z fabryki. Sprzedawca zapewniał ze ta opcja jest. Składam oficjalną reklamacje do audi.
Hehe ... miałem podobnie z automatycznymi światłami w Q7... auto za pół bańki a musiałem włączać długie ręcznie. Oczywiście sprzedawca zapewniał że automatyczne Ledy są. Na szczęście udało się zamówić jakiś kod z fabryki ... w serwisie wpisali i się uaktywniło. Była jeszcze opcją uslugi connect on demand ... przez którą w Polsce nie dało się nic kupić/uaktywnić. Typowe Premium 🤣

michal010

Nowy na Forum
Witam,

Chciałbym się zapytać co pokazuje wskaźnik procentowy na lewym zegarze?
Podejrzewam, że stan naładowania baterii jest przy ikonie akumulatora (33%).

5d88a492a3d070fd061b63d4ca493bcb~v134441816.jpg

Audi Q4 Sportback e-Tron, rocznik '22.
Z góry dzięki.
M.

michal010

Nowy na Forum
to jest taki "obrotomierz" jakby - tak naprawde pokazuje jaka moc silnika w danej chwili wykorzystujesz.

Dzięki za odpowiedź. Chodziło mi też o to, czemu to zielone pole nie jest przy 100% , tylko ok. 80-ciu? Czy chodzi o to, że bateria naładowana jest poniżej jakiejś wartości i samochód nie będzie wykorzystywał pełnej mocy?

Robin_1

Zadomawiam się
Tak, auto ogranicza maksymalną moc ze względu na zasięg wyliczony. Z tego co pamietam to jest płynne.
Poniżej 20% baterii lub poniżej 75km zasięgu. Nie jestem pewien wartości. Też moc maksymalna jest ograniczona jak bateria jest zimna lub przegrzana.