Audi Q4 e-tron / opinie

Robin_1

Zadomawiam się
Konfigurator jest troszke skopany. Ale przy następnym zamawianym wiem co trzeba dodać :)
Całe szczęście koła można wymenić na wiekszę juz poza salonem.
Odradzam 19 calowe bo z auta robi sie ponton.

viallos

Pionier e-mobilności
Po prostu nie mają czujników parkowania, nawet jakbyś chciał ;)
W jednej mam 🤪 ... teraz jestem w IT gdzie parkuje się na żyletki, tą gdzie nie mam i też daje radę. Jeżdżę na zmianę jednym i drugim i generalnie żaden nie sprawia problemów przy parkowaniu.
Myślę że trochę wydumany problem ... na początku może było trochę słabiej, ale teraz chyba już to nieźle softwarowo ogarnęli.

galux20

Zadomawiam się
Robin jak autko się sprawdza?
Zaliczyliscie jakiś wyjazd?.
Zastanawiam się co daje karta do ładowania od audi,lepsza cena,czy uproszczona procedura podłączenia i płatności.
Żona zadowolona?

Robin_1

Zadomawiam się
Żona zadowolona bardzo. Zgrabne fajne auto na miasto i na zakupy. Karta do ładowania daje to co inne karty. Czyli ze mozesz sie naładować, przy tym jest za darmo (karta z najwyzszym abonamentem)) i daje troszke lepsze ceny w najwyzszym abonamencie. Jest 3 opcje abonamentu. Podbnie jak w Greenway.
Auto było zakupione pod ładowanie własne ze słońca, wiec tak nie do konca pewnie sprawdze ładowanie na stacjach szybkich.
Pierwsze krótkie trasy po autostradzie z predkoscią 140km/h pokazały zuzycie na poziomie 21,5-22.2 kWh na 100km. Po miescie zuzycie jest rewalacyjne bo od 11 do 16kWh/100.
Do tego dochodzi reklamacja związana z obsługą otwierania przez aplikacje i kluczyka Connect. Auto miało miec a nie ma.
Jak ktoś ma jakies zapytania to chetnie sprawdze w aucie i odpowiem. Ewentualnie zapraszam na jazde w podkarpackim :)

Robin_1

Zadomawiam się
A przy okazji mi sie przypomniało, pierwsza rzecz do wymiany w tym aucie to klakson. Zeby ktoś nie umarł ze śmiechu jak zatrąbisz. To może spowodowac poważny wypadek. Nie uzywajcie klaksonu w q4. Lepiej krzyknąć.

galux20

Zadomawiam się
Czyli latem pod 400km.
Ogladaliscie id4?
W Waszych stronach na ferie przyjeżdżamy do kalenicy.
Wioska za Cisną
U nas nad goplem plus 15 a tam minus 20.

No i komedia z jedną osią. Na sniegu

Robin_1

Zadomawiam się
Jezdziłem ID.4 i to nie nasza bajka. Jezdziłem też poprzednią wersja q4 przed liftem i wtedy nie zdecydowałem sie na zakup ze względu na mocno odstające od konkurencji parametry aku, silnika i kilka innych rzeczy. Miedzy innymi zawieszenie było strasznie twarde i w samochodzie było głośno. Po lifcie jest o niebo lepiej. Czekam na jazde próbną Q6 bo moze bede wymieniał zamiast A6. Ale pierwsze do jazdy mają być w październiku. Komedii z jedną osią nie ma bo nasza wersja ma dwa motory czyli napęd na wszystkie koła.

galux20

Zadomawiam się
Chcemy to wynająć i zobaczyć co to jest warte
My mamy C8 40tdi do sprzedania.
obaczymy czy elektryk go zastapi
Id 4 jest specyficzny w środku.
Martwimy się tym ładowaniem na trasie.
Tydzień temu wróciliśmy z objazdowki.
Bałkany,Włochy Monachium Drezno.
Wszędzie przepisowo, jedynie od Monachium 160 do 180.
Średnia 4.7 przy realnym zasięgu na baku 1300km.
Nie do końca rozumiem co daje możliwość przy Q 170 kw zamiast 130 przy rwd.
No i koszt na trasie jest spory przy ładowarkach za 3zl.

Natomiast samo autko jest zgrabne

Last edited:

Najnowsze dyskusje