Darmowe ładowanie w hotelach/pensjonatach

daniel

Señor Meme Officer
nie widze opcji ,,show restricted access'' i tej następnej... pomożesz?
1721314277132.png1721314337326.png

Oczywiście mam nadzieję, że nie muszę dodawać, że trzeba zadzwonić i upewnić się przed wyjazdem. To że jest na Plugshare to nie znaczy, że właściciel to tam umieścił.

nabrU

Moderator
@nnnnn, ponownie zwracam uwagę, że 0,5 kWh to nie jest moc :eek:
Bo to zarówno może być ładowanie telefonu 50 watami przez 10 godzin jak i ładowanie samochodu 2kW przez 15 minut - to tyle samo energii

To coś jakby przy ICE mówić, że moc silnika to 50 litrów

nnnnn

Pionier e-mobilności
@nnnnn, ponownie zwracam uwagę, że 0,5 kWh to nie jest moc :eek:
Bo to zarówno może być ładowanie telefonu 50 watami przez 10 godzin jak i ładowanie samochodu 2kW przez 15 minut - to tyle samo energii

To coś jakby przy ICE mówić, że moc silnika to 50 litrów
Ja różnicę pomiędzy kW a KWh rozumiem ale odpisałem w tonie posta kolegi @subintabulat

Czy jest może jakaś strona, gdzie ludzie wymieniają się informacjami, który właściciel hotelu, pensjonatu pozwala na darmowe ładowanie auta w czasie pobytu w hotelu/pensjonacie, chociażby ze zwykłego gniazdka ? Może wy macie jakieś doświadczenia w tym zakresie i chcielibyście się podzielić ? Nie ukrywam, że mając elektryka staram się zwracać na to uwagę, żeby też minimalizować koszty..bo dla takiego hotelarza co to za różnica, czy ładuje telefon komórkowy z pokoju czy samochód. Chociaż dużo osób nie ma jeszcze pojęcia jak to działa i im się wydaje, że człowiek ich z dymem puści na takim ładowaniu...
gratuluje podstaw elektryki i kolega ma samochód elektryczny:)???

pbr

Posiadacz elektryka
Na większości stron z rezerwacją hoteli możesz dodać punkt ładowania w filtrach plus są niszowe strony typu https://elektrykiemnaweekend.pl/
A jak chcesz darmowych to musisz sam szukać, ja tam osobiście jestem przeciwnikiem "darmowego" bo jak wiemy nie ma nic za darmo więc albo taki gospodarz rozdziela te koszt na wszystkich albo każdego kasuje jakby się miał ładować. Już wolę jak to ładowanie jest w cenie prądu.