samochód ładujesz ładowarką do laptopa? większość aut nie wystartuje z ładowaniem przy takiej mocy.ładowanie samochodu ze zwykłego gniazdka to pobór 0,5 kwh
Ale Ty tak na poważnie?równie dobrze mogę odkręcić wodę na cały dzień w kranie bo mam do tego prawo i mieć cały dzień zapalone światło w pokoju...
Ja różnicę pomiędzy kW a KWh rozumiem ale odpisałem w tonie posta kolegi @subintabulat@nnnnn, ponownie zwracam uwagę, że 0,5 kWh to nie jest moc
Bo to zarówno może być ładowanie telefonu 50 watami przez 10 godzin jak i ładowanie samochodu 2kW przez 15 minut - to tyle samo energii
To coś jakby przy ICE mówić, że moc silnika to 50 litrów
hahahab dokładnierównie dobrze mogę odkręcić wodę na cały dzień w kranie bo mam do tego prawo i mieć cały dzień zapalone światło w pokoju...
gratuluje podstaw elektryki i kolega ma samochód elektrycznyCzy jest może jakaś strona, gdzie ludzie wymieniają się informacjami, który właściciel hotelu, pensjonatu pozwala na darmowe ładowanie auta w czasie pobytu w hotelu/pensjonacie, chociażby ze zwykłego gniazdka ? Może wy macie jakieś doświadczenia w tym zakresie i chcielibyście się podzielić ? Nie ukrywam, że mając elektryka staram się zwracać na to uwagę, żeby też minimalizować koszty..bo dla takiego hotelarza co to za różnica, czy ładuje telefon komórkowy z pokoju czy samochód. Chociaż dużo osób nie ma jeszcze pojęcia jak to działa i im się wydaje, że człowiek ich z dymem puści na takim ładowaniu...
Dokładnie - to nie chciałbym mieć takiego wynajmującego.hahahab dokładnie