acceptcookies
Tesla Model Y LR AWD 2024
Czy 'auto szyba' to nie jest dodatek do AC, który chroni zniżki AC w przypadku uszkodzenia szyby? Jeżeli masz AC na oryginalnych częściach to nie dałoby rady tego podciągnąć pod 'bazowe' AC?
Masz chęć - walcz. Ale zawierając polisę AC zgodziłeś się na warunki tam zawarte. A to wolna amerykanka a nie ustandaryzowane OC.Tak Auto Szyba jest tylko z OC albo AC. Niestety wg. PZU jak nie chcę utracić gwarancji w wyniku likwidacji szkody to mam zgłosić z AC a nie polisy Auto Szyba. Ja to traktuję jak próbę wyłudzenia kasy przez PZU z tytułu ubezpieczenia Auta Szyba. Składka opłacona a realizacja polisy wiąże się z utratą gwarancji na co nie mogę się zgodzić
Tak to działało dopóki nie było zamiennika Saint Gobain. Teraz na infolinii PZU słyszysz mamy dostępny zamiennik. Pech polega na tym że mam ubezpieczenie z października 2023 kiedy nie było zamienników. Jak się pojawiły to SCM zmienił zakres w PZU i teraz już można wymienić na oryginał + kalibracjęAutoszyba 'dziala' na oryginał, ale nie starcza na cala - musisz dopłacić.
mialem 2 razy.
1. Zgłaszasz szkodę przez tel. w PZU i rezerwujesz termin w Body Shopie
2. Pani w mówi ze tylko zamiennik..
3. To mówisz aby poszukali.
4. Po 3-4 dniach mówią że nie znaleźli i sam masz ogarniać
5. , prosisz serwis o fotki przed (wazne!!!) i po i przesłanie na maila. Bierzesz fakturę i płacisz z własnej kasy.
6. Wysyłasz komplet do PZU i po 2-3 tyg. Dostajesz 100 limitu, a i tak mniej niż faktura
u mnie różnica to mniej niz utrata zniżek.