S6 widzialem wracajac wypadek ponoć CZOŁOWO? na dwupasmowce ?

Bronek

Pionier e-mobilności
Last edited:

UseYbrain

Posiadacz elektryka
Co ludzie mają w głowach to ja nie wiem !!!
Ja pierdole! Ucierpiało 9 osób przez idiotę! Ja kiedyś minąłem Ciechocinek wracając do Gdańska na 3% i NIE ZAWRACAŁEM.!pojechałem dalej, zawróciłem na pierwszym zjeździe i wróciłem 60km/h. I przy 0% zatrzymałem się na BP i ładowałem cegłą 1h ! Teraz już bym jechał dalej :p

kiki111

Fachowiec
Wracałem wczoraj ze Szczecina wieczorem i się zastanawiałem co tam mogło się stać, że tyle śladów. Ja widzę (zresztą wiele osób na to zwraca uwagę) jeszcze jedno miejsce gdzie prędzej czy później dojdzie do tragedii na tej drodze w naszym rejonie jeśli nic nie zmienią - południowe rondo przy węźle Sianów zachód. Jest kiepsko wyprofilowane i oznaczone i nie trudno wyobrazić sobie sytuację że rozkojarzony turysta wjedzie pod prąd na łącznicę zjazdową ze Szczecina. A tam jest długi, prosty zjazd z estakady z przełamaniem na szczycie i dla kogoś rozpędzonego czas na reakcję będzie bardzo krótki.
Swoją drogą stałem wczoraj w korku na S3-S6 i korytarzem życia za karetką trzech cwaniaków sobie pomykało, żeby po kilkuset metrach wcisnąć się komuś przed zderzak wiec widać, że kierowcy są bardzo kreatywni w wymyślaniu głupich manewrów.

Bronek

Pionier e-mobilności
W/w sprawca nieszczęścia pewnie chciał jechac w kierunku Szczecina a wjechał na Gdańsk? Zachodni zjazd/wjazd Koszalin też ma głupie oznakowanie 2x Kolobrzeg z tym że raz to jest S6 a ten drugi kierunek dotyczy "starej drogi" ..
No niemniej jakakolwiek próba zawracania , aby albo wjechać pod prąd na błędnie wybrany wjazd na S itp , albo cofac się do zjazdu jest kretyństwem do potęgi ntej.
Jeep mu chyba zjechał na lewy , jak to sie często robi bo ludzie się na rozbiegowym nie chcąc rozpędzać się do jego końca, lub od razu dają w lewo

Last edited:

kaktus

Posiadacz elektryka
Swoją drogą stałem wczoraj w korku na S3-S6 i korytarzem życia za karetką trzech cwaniaków sobie pomykało, żeby po kilkuset metrach wcisnąć się komuś przed zderzak wiec widać, że kierowcy są bardzo kreatywni w wymyślaniu głupich manewrów.
To powinno być karane jak przejazd na czerwonym (15pkt plus 500zl) na podstawie dowolnego nagrania z komórki czy innego rejestratora. Raz dwa oduczyliby tych dzbanów takiego zachowania.