KIA EV 3 ceny w EU

Michal

Moderator
Ja patrząc na wycenę Niro (w autocasco) to nie miałbym wielkiego żalu jakby ukradli ;-P
Jakby ukradli to nie będziesz mieć żalu, dopóki się nie odnajdzie rozbebeszona i nie naprawią Ci z AC z kawałków i będziesz po 3-6 miesiącach znowu jeździł tym autem i bał się zostawić pod biedrą na 15 minut :p

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
Cześć,

podobno ceny w Polsce mają pojawić się 29/30 sierpnia lub zaraz na początku września. Dzisiaj doradca powiedział mi o tym w salonie Kia.
musisz być wyjątkowym klientem bo mi nic nie chciał powiedzieć ;)

melex

Fachowiec
Jest już cennik DE , ceny zaczynają się od 35,990 Euro za wersję podstawową Air 58,3-kWh
Wersja Air z większą baterią 81,4-kWh to tylko 41,390 Euro :) czyli 179tys zł.

W Polsce GT będzie za ok. 200-210 tysięcy.
Earth podobno za ok. 150 tysięcy (słabsza bateria), mocniejsza ok. 170 tysięcy.
Air to niewiadoma.

Podobno w Kii toczy się ostry bój, żeby wypchnąć jak najwięcej modeli w Polsce, były nawet awanturki z tego co mi wiadomo.

Mają być też promocje dla klientów, którzy pierwsi złożą zamówienie na wynajem długoterminowy/kredyt/gotówkę i albo dostaną pozytywną opinię z banku albo wpłacą część kwoty za samochód. Niestety nie wiem, czy powyższe ceny to te promocyjne, czy też będzie jeszcze większa promocja.

Nie dziękujcie ;)

Do zobaczenia na PL stronie w ostatnim tyg. sierpnia/pierwszym tyg września.

p0li

Pionier e-mobilności
Wersja Air z większą baterią 81,4-kWh to tylko 41,390 Euro :) czyli 179tys zł.
za tyle w .de kupisz ev6 z wieksza bateria i jeszcze zostanie ci na waciki - duzo wacikow
no fakt - auto z 2023, no ale troche inna polka

Ev3

Pionier e-mobilności
za tyle w .de kupisz ev6 z wieksza bateria i jeszcze zostanie ci na waciki - duzo wacikow
no fakt - auto z 2023, no ale troche inna polka
To może być tez jego największy minus.