eimi
Pionier e-mobilności
Czy jesteś pewien że zaciski mieszczą się w tą felgę?
Czy jesteś pewien że zaciski mieszczą się w tą felgę?
Bo nie pasuja.Nie wiedziałem że ta felga pasuje do Performance
Kup drugi komplet całych kół i zredukujesz częstotliwość wymiany opon i wyważania kół przez partaczy.Po kilku latach i ewentualnych obiciach rantów wybierzesz sobie zawsze lepsze sztuki do kompletu letniego i gorsze do zimowego. Stosuję ten schemat od kilku lat, już w trzecim aucie i nie martwię się co zrobię jak trafię krawędzią felgi w krawężnik. Jak jesteś pedantem to kup 9 felgę na zapas i zawsze możesz rotować felgi, jedna sztuka zawsze uzbrojona w oponę letnią lub zimową w bagażniku jeśli jedziesz daleko i nie chcesz wracać z oponą nabitą pianką z prędkością ograniczoną do 80km/h… Zawsze opony wyważone fabrycznie są najlepsze… lepiej cieszyć się pierwszym kompletem opon 2 lub 3lata niż tylko kilka miesięcy… do najbliższej wymiany u wulkanizatora… P.S. Trafiłem już na wulkanizacji na idiotę, który miał zakleić dziurę w oponie i przed zdjęciem opony z felgi odciął obcinarkami wentyl bo „oni” zawsze wymieniają zaworki. Taki mają standard, aby doliczyć o usługi 40zł… Tyle, że w oponie był czujnik ciśnienia a nie zwykły króciec pod wentyl, którego dureń nie miał… Dlatego wolę mieć 2 komplety i wymieniać całe koła we własnym garażu… Klucz dynamometryczny i smar miedziany na 100 % użyję i wiem co mam…. Nie martwię się, że koło się odkręci w trasie lub, że koła jużnie zdejmę bo ktoś przesadził z momentem dokręcania kół…Niby tak ale u mnie w okolicy kultura wymiany opon jest na średnim poziomie. Nie chcę ryzykować obić zniszczeń rantów itd.
No to w końcu pasuje czy nie pasuje bo tu widzę że zdania są różne..
Czy kolega sprawdzał to osobiscie? Zdania są podzielone ale nie znam nikogo kto by to sprawdził.Ale one sie nie mieszcza bo przeszkadzaja zaciski a nie chodzi o et…
Et nie robi roznicy,
Nie, ale podobno problem jest z tylu.Czy kolega sprawdzał to osobiscie? Zdania są podzielone ale nie znam nikogo kto by to sprawdził.
Napisałem do sprzedawcy prosząc o weryfikację twoich słów. Jeszcze do mnie nie wysłał. Też słyszałem o tyle że może być problem. Masz te felgi?Nie, ale podobno problem jest z tylu.
Jak jestes z wawy mozesz wpasc sprawdzimy![]()
Mam przedlifty 2021 ale to nie ma znaczenia bo roznica jest 2mm etNapisałem do sprzedawcy prosząc o weryfikację twoich słów. Jeszcze do mnie nie wysłał. Też słyszałem o tyle że może być problem. Masz te felgi?