Opony 20" do t3p dramat.

4AD

EV car user
Niby tak ale u mnie w okolicy kultura wymiany opon jest na średnim poziomie. Nie chcę ryzykować obić zniszczeń rantów itd.
Kup drugi komplet całych kół i zredukujesz częstotliwość wymiany opon i wyważania kół przez partaczy.Po kilku latach i ewentualnych obiciach rantów wybierzesz sobie zawsze lepsze sztuki do kompletu letniego i gorsze do zimowego. Stosuję ten schemat od kilku lat, już w trzecim aucie i nie martwię się co zrobię jak trafię krawędzią felgi w krawężnik. Jak jesteś pedantem to kup 9 felgę na zapas i zawsze możesz rotować felgi, jedna sztuka zawsze uzbrojona w oponę letnią lub zimową w bagażniku jeśli jedziesz daleko i nie chcesz wracać z oponą nabitą pianką z prędkością ograniczoną do 80km/h… Zawsze opony wyważone fabrycznie są najlepsze… lepiej cieszyć się pierwszym kompletem opon 2 lub 3lata niż tylko kilka miesięcy… do najbliższej wymiany u wulkanizatora… P.S. Trafiłem już na wulkanizacji na idiotę, który miał zakleić dziurę w oponie i przed zdjęciem opony z felgi odciął obcinarkami wentyl bo „oni” zawsze wymieniają zaworki. Taki mają standard, aby doliczyć o usługi 40zł… Tyle, że w oponie był czujnik ciśnienia a nie zwykły króciec pod wentyl, którego dureń nie miał… Dlatego wolę mieć 2 komplety i wymieniać całe koła we własnym garażu… Klucz dynamometryczny i smar miedziany na 100 % użyję i wiem co mam…. Nie martwię się, że koło się odkręci w trasie lub, że koła jużnie zdejmę bo ktoś przesadził z momentem dokręcania kół…

krzyss

Pionier e-mobilności
Napisałem do sprzedawcy prosząc o weryfikację twoich słów. Jeszcze do mnie nie wysłał. Też słyszałem o tyle że może być problem. Masz te felgi?
Mam przedlifty 2021 ale to nie ma znaczenia bo roznica jest 2mm et