Moim zdaniem większość czeka na niższe ceny i to osiągane w różny sposób. Czy to przez obniżkę czy dotacje itp ..
A raczej to będzie trudno uzyskać przy obecnej technologii , zwiększając pojemność i tym samym koszty .
Osiągnięto pewny balans i raczej , infrastruktura jest łatwiejsza metodą upowszechniania elektromonilnosci, przy spadku cen za to co jest obecnie do zaoferowania.
Dla mnie i być może dla tych co chcą więcej, nie bardzo zwżających na tego koszty wiadomo że, im wiecej tym lepiej .
Mam 1020KM dla mania, bo chcialem mieć , choć nie korzystam, bo nie ma po co .
Tylko to kosztuje , tak jak przynajmniej przez długi czas będzie kosztowalo te 800km zasięgu . Chyba , że nagle zmieni się technologia . Ale to i tak uplynie sporo czasu .
Można czekać ale jak będzie magiczne 800km to pewnie pozniej i 1000? A może w końcu przestanie to być ważne ? I jak w ICE ludzie będą jeździć też pierdzikami po 200km zasiegu .
Moim zdaniem o ile będzie nowy Ygrek , to będzie podobnie jak z Tm3 Hl, czyli zmiany "po wierzchu" bez rewolucji. Ale tyle razy się myliłem w relacjach z Teslą , że ...HGW