S
Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27
Gość
jak kupię 3 lub Y to założę. na razie nie mam takiej potrzeby pomimo insynuacji perfidnejale z tym zamroczeniem to jest już… foliowa czapeczka na głowę. Bynajmniej nie z powodu słońca.
jak kupię 3 lub Y to założę. na razie nie mam takiej potrzeby pomimo insynuacji perfidnejale z tym zamroczeniem to jest już… foliowa czapeczka na głowę. Bynajmniej nie z powodu słońca.
no to respect, ja na razie tylko 69Robiłem już 3HL z żoną
Ja mam na automat i jest zależność chłodzenia kabiny (28-33 stopnie na zewnatrz)i wentylacji siedzeń, przy 21.5 stopnia jest włączona, a przy ustawieniu 22 stopni w kabinie wentylacja się wyłącza, albo mocno obniża wentylację.Ja bym doprecyzował - bywa gorący, głównie po postoju. W trasie z prędkością 80+ klima plus oplyw powietrza bardzo szybko obniżka temperaturę szyby. Wtedy jest delikatnie ciepła.
Potwierdzam, że z tą wentylacją trzeba uważać. W odróżnieniu od wielu marek ona działa na bardzo dużej powierzchni i na 1 wydaje się że niezauważalnie. Tylko z czasem ja poczułem, jakby mnie w strefie lędźwi… przewiało. Także jest bardzo zdradliwa.
zasadniczoCzemu nadinterpretujesz. Wielokrotnie pisałem tutaj o wadach Tesli 3HL LR, po prostu szklany dach czy brak drążka kierunkowskazu to dla mnie nie jest wada. Za to całą listę mogę tutaj wymienić:
- spory hałas od kół przy dużych prędkościach
- brzęczenie ekranu - niby nie słychać podczas jazdy z włączoną wentylacją na przynajmniej 1 nawet bez muzyki, ale drażni, że w ogóle brzęczy
- grzeje mi kierownicę i kolana przez przednią szybę - tutaj jej kąt i wielkość ma znaczenie
- podsufitka w kilku miejscach ugina się strasznie i nie jest to przyjemne, jak już się tam dotknie
- wentylacja foteli powyżej 1 poziomu jest już słyszalna, co dla mnie przekreśla poziom 2 i 3
- przygotowanie baterii do ładowania w czasie jazdy równa się spory hałas na tym odcinku - to ja już wolę się wolniej ładować
- plastikowa osłona na dole progu auta - uszkodziłem ją wodą pod ciśnieniem na myjce i to przy 15 cm odległości! - muszę tę listwę jakimś PPF solidnym zakleić, już poprosiłem o wycenę
- wycieraczki są po prostu słabe w trybie automatycznym, choć z kierownicy można to łatwo sobie korygować bez patrzenia na ekran (wbrew sugestiom nieogarniętych recenzentów - przycisk wycieraczek, rolka, klik rolki -> 2 sekundy roboty)
- fatalna ergonomia isofixów z tyłu - muszę to jakoś rozwiązać, bo w innym wypadku lepiej fotelików nie wypinać wcale, jak już się wpięło, bo sztuczna skóra tego nie przetrwa
- kierownica mogłaby być bardziej miękka, choć jest wyjątkowo poręczna, więc nie narzekam jakoś szczególnie
- brak regulacji zagłówka - mi odpowiada, ale ja chyba jestem idealnie skrojony pod ten fotel - dla wielu bardzo niskich (kobiety <160 cm) lub bardzo wysokich (>195 cm) może być mniej komfortowo
- słupki A bardzo obszerne, pogarszają widoczność
- Tesla Vision << kamery 360
- kamera cofania super jakość, ale funkcjonalność słabsza niż w CR-V 2015
I to chyba tyle - większość pewnie zostanie przeniesiona do Junipera, więc może się komuś moje spojrzenie na zmiany z HL przyda.
Na szczęście samo auto ma trzy zasadnicze zalety - duży zasięg (maxa aktualnie zrobiłem od 97 do 10% - 600 km drogami krajowymi w tym odcinek 80 km z prędkością ok. 120 km/h), super pojemne bagażniki, wzorcowa wręcz łatwość sprzątania auta (jestem trochę pedantyczny i ma to dla mnie znaczenie), fantastyczna dynamika, super system auta, generalnie cisza w środku i czysta przyjemność z jazdy. Wiele wtedy można wybaczyć.
ale lalkazamiast nowego Y Nio Onvo L60