Kiedyś ktoś już coś podobnego twierdził, tylko chodziło o pamięć RAM komputera. Ile dziś macie pamięci w telefonie? "Trochę" więcej niż 640kB? tak z milion razy więcej?
Druga sprawa to infrastruktura: też 4 lata temu spodziewałem się że nie tylko bateria pozwoli poruszać się jak w ICE, w dodatku dzięki PV praktycznie za darmo, ale że SC będzie na każdym MOP-ie i w każdej większej mieścinie, jak dzś stacje paliw.
Nic z tego nie wyszło.
4 lata i jakieś 8 lat od pierwszych modeli 3 i wciąż te same baterie, nie mówiąc już o ilości i bezsensownym położeniu SC w PL. To się nie może udać, to się musiało zatrzymać. A zatrzymuje się sądząc po panicznych telefonach i korespondencji z Tesli odnośnie zakupu nowego auta.
Co do obrazków
@Bronek o marudzeniu: Pesymista to dobrze poinformowany optymista

Szczycę się tym że podchodzę mało emocjonalnie do samochodów, bardzo praktycznie i po inżyniersku bo robię spore przebiegi rocznie, od 60tys do 90 tys wszystkimi swymi autami - zawsze wybierałem solidne samochody i Tesla jako pierwsza mnie mocno zawiodła zarówno jako auto od strony niezawodności ale zwłaszcza jako elektryk - nie tak miało być po tych 3 latach użytkowania.
(…)
Dlatego jeżeli Y - najlepiej sprzedający się EV Tesli - nie będzie rewolucją w dziedzinie zasięgu, jakości, niezawodności i komfortu użytkowania, nie będzie miał przyszłości. Tesla nie będzie miała przyszłości.