Juniper - czy warto czekać?

blazej

Pionier e-mobilności
Ponieważ masz egzemplarz auta, który psuje się 15 razy częściej niż przeciętna Tesla M3 i masz profil i styl podróżowania zupełnie nieprzystające do cech ev. W efekcie przekaz może być tylko negatywny. Trzeba być zdeterminowanym, bo na chłodno przeanalizować, na ile Twoje doświadczenia przełożą się na moje użytkowanie.

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
tych którzy potrzebują 800km zasięgu autostradowego
też go potrzebujesz, wystarczy spojrzeć na cenniki DC żeby dojść do tego wniosku
Specjalnie chyba "nie zrozumiałeś", dla samej sofistyki ? :)
Infrastruktura to nie tylko teslowskie poronione u nas SuC
sam nie zrozumiałeś pomimo posiadania Tesli.nie rozumiesz dlaczego Tesla odniosła sukces. Tesla w tak dużej ilości nie sprzedaje się bo są SuCe, nie dlatego, że wygląda jak mydelniczka, nie dlatego, że jest niedorobiona w wielu aspektach, nie dlatego, że siedzi się na ceracie niewentylowanej, wreszcie nie dlatego, że można o niej powiedzieć super samochód. sprzedaje się tak dobrze tylko dlatego, że dała ludziom to czego potrzebowali nawet w najtańszym modelu. zasięg. sam przesiadłeś się z Leafa na Teslę. pomimo wielu innych przyczyn w swojej najgłębszej warstwie właśnie z powodu range anxiety. potem dochodzi dodatkowe utwierdzenie w postaci SuC i na końcu planer który dodatkowo jest wisienką na torcie- jest najlepszy pomimo wszystko. i to jest takie proste. więc teraz nie róbcie z siebie elektromobilnie myślących inaczej ;) bo to głównie was dotyczy, posiadaczy Tesli. jesteście betatesterami, jesteście dusigroszami którzy pozakładali PV za miliony monet żeby jeździć za darmo i teraz kogoś chcecie przekonać, że większa bateria nie ma znaczenia?? ;) hello ziemia do bazy ;) Elon was sprytnie poskładał i stąd ta dyskusja, bo dobrze wiecie, że czas na zmiany. Elon odrobił lekcje ze Stellantisa, gdzie prezes jest większym komuchem niż Elon i w swojej wizji po psychodelikach zapragnął uszczęśliwić wszystkich elektromobilnością spod znaku 50kWh. i widac jak te tysiące generycznych marek ze Stellantisa z bateryjką pożal się Elonie się sprzedaje. bo ludzie chcą zasięgu a nie tableta. czy się wam to teraz podoba czy nie. a ceny kWh spadają ....

Last edited by a moderator:
S

Gość
Po co się udzielasz jak nic nie rozumiesz? Marnujesz swój czas na pisanie i mój na choćby czytanie, a jeszcze zobacz powyżej ile musiałem klikać na ekranie telefonu żeby naprostować Twoje dwa/trzy zdania rzucone bez sensu z braku wiedzy...
Jesteś jak dziennikarzyna motoryzacyjny, który wjechał testować EV z baterią naładowaną do 70%
Michał bo beton się kruszy młotem pneumatycznym a jak nie da rady to dynamitem. pomyśl o tym choć przez krótką chwilę zamiast produkować ciągi linijek tekstu bo wbrew pozorom masz mało czasu.

S

Gość
Nie rozumiem tego ciągłego pisania o PV. Wystarczy ładować z własnej instalacji bez PV
kontekst wypominek o PV ma swoje źródło w ludzkiej chciwości. dusigrosze jeździli długi czas EV za darmo, potem wprowadzili opłaty, więc zaczęli te swoje inwestycje w PV i nawet w swoim szaleństwie nazywali się producentami energii co w konsekwencji doprowadziło do drenażu ich zasobnych kieszeni. następnie znienacka stawki za energię sięgnęły kosmosu jak kiedyś roadster Tesli i to doprowadziło do eskalacji histerii. więc wmówili sobie, że jeżdżą za darmo ze słońca( bo są producentami) i mają duże baterie w LR więc dalej jest za darmo. a wszystkim innym obecnie starają się udowodnić, że większa bateria w Juniper nie ma znaczenia i się nie liczy. liczy się i to bardzo. co zresztą sami wiele wątków temu potwierdzili. p a r a n o j a paradoksalnie nie moja.

Bronek

Pionier e-mobilności
Wg Ciebie , jestem dusigroszem ... Racja , akurat fotowoltaikę założyłem, bo nie miałem co z kasą zrobić a to lepsze niż bank.
I do dzisiaj zastanawiam się jak zamoryzować tak ekonomiczną furę za 3/4 bańki , przejeżdżając tylko rocznie 20 tys km ?. :) .
Chyba zajmę się przemytem ?

Przyjmujesz rolę Mentora , a tak po prawdzie to bawisz się samą retoryką , pod którą niewiele prawdy się kryje..
Zresztą tez tak czasem mam .
Baw się dalej , ale pod tym lekko czuć już zapach zgryzoty. Nie martw sie jak jesteś mlody to Twój czas przyjdzie . Jak stary , to wspomnij komunę a zrobi Ci sie lepiej .
A...
Znam takich co tęsknią za nią

S

Gość
Wg Ciebie , jestem dusigroszem ... Racja , akurat fotowoltaikę założyłem, bo nie miałem co z kasą zrobić a to lepsze niż bank.
I do dzisiaj zastanawiam się jak zamoryzować tak ekonomiczną furę za 3/4 bańki , przejeżdżając tylko rocznie 20 tys km ?. :) .
Chyba zajmę się przemytem ?

Przyjmujesz rolę Mentora , a tak po prawdzie to bawisz się samą retoryką , pod którą niewiele prawdy się kryje..
Zresztą tez tak czasem mam .
Baw się dalej , ale pod tym lekko czuć już zapach zgryzoty. Nie martw sie jak jesteś mlody to Twój czas przyjdzie . Jak stary , to wspomnij komunę a zrobi Ci sie lepiej .
A...
Znam takich co tęsknią za nią
jestem w sile wieku i wiem co mówię i piszę. a grupa kontrolna która jesteście jako beta testerzy wiele obnaża. czy to jest retoryka, już nie. czy prawda tak. nie mam żadnych zgryzot, nałogów itd. jestem człowiekiem sukcesu. i dlatego z daleka czuję zwykłą ludzką obłudę. ale mam i dobrą wiadomość, idzie zmiana.

Bronek

Pionier e-mobilności
To już ten etap, gdzie trzeba kliknąć „ignore” niestety,. Wszystko, co tu zawarłeś w dwóch swoich postach budzi we mnie jedynie zażenowanie.
Wieszcza chcesz ignorować?

@paradox "dlatego z daleka czuję zwykłą ludzką obłudę. ale mam i dobrą wiadomość, idzie zmiana."

inter

Pionier e-mobilności
jestem w sile wieku i wiem co mówię i piszę. a grupa kontrolna która jesteście jako beta testerzy wiele obnaża. czy to jest retoryka, już nie. czy prawda tak. nie mam żadnych zgryzot, nałogów itd. jestem człowiekiem sukcesu. i dlatego z daleka czuję zwykłą ludzką obłudę. ale mam i dobrą wiadomość, idzie zmiana.
Szukasz samochodu idealnego, którego nie ma. Takie życie.

nabrU

Moderator
115 lat temu wyszedł Ford T. Sprzedaż 15 milionów egzemplarzy. Over.

pojemność silnika: 2,9litra
moc: 20KM
zasięg: ok 240km

Over and out...