Juniper - czy warto czekać?

Grzesiek

Pionier e-mobilności
Wracając do źródła...
2 fronty.
Właściciele tesli. Już jest dobrze, bierz już teraz. Chyba, że Ci się nie spieszy to czekaj.

Czekający czy jak ich nazwać. A sam jestem w tej grupie. Lepiej poczekać, bo są szanse na lepsze auto. Znacznie lepsze albo przynajmniej troszkę.

Jeśli nie będzie znacznie lepsze to konkurencja Już prawie Teslę dogonila.

Bronek

Pionier e-mobilności
I tak źle i tak nie dobrze...
Z Teslą pomyliłem się kilka razy.
FSD - kupiłem w 2019 licząc że za max 3 lata.....itd itp
Raz gdy myślałem że utrzyma cenę a nawet zdrożeje i juz miałem sprzedać w dobrej cenie Trójkę i ...dupa staniały nowe, a stare poszly na samo dno.
Ostatnio kupilem Xsa "z pierszego tłoczenia na Europę", bo chciałem i myślałem ze mogą go więcej już nie dostarczać. Ludzie czekali ok 2 lat w Europie .
Też sie spóźniłem z przedpłatą by dostac taniej.
Gdybym nie byl w gorącej wodzie kąpany, miałbym go znaczaco taniej .
Mam pecha do Tesli i @cooler przy mnie to szczęściarz:)
Ale jak to u mnie bywa w "czopku urodzonym" ;-) , spadam na cztery nogi , bo albo jestem głupi albo ta Tesla mnie w sumie nie zawiodła ?
Syn zadowolony , ja i żona też, na niemal pół kopy samochodów przerobionych i te dwa są godne zapamiętania
Tylko na Forum Kamperowym , Gelendy i Harleya bylo tyle dyskusji motoryzacyjnej podobnej jak tu.
Lepsze od TV

Last edited:

nabrU

Moderator
Tylko na Forum Kamperowym , Gelendy i Harleya bylo tyle dyskusji motoryzacyjnej pochdnej jak tu.
Lepsze od TV

Na Forum Africa Twin 3-letni wątek o EV z kilkoma tysiącami wpisów admini skasowali bo ludzie pokazywali tam najgorsze instynkty...

Bronek

Pionier e-mobilności
Na Forum Africa Twin 3-letni wątek o EV z kilkoma tysiącami wpisów admini skasowali bo ludzie pokazywali tam najgorsze instynkty...
Prąd kopie

cooler

Pionier e-mobilności
pojemność silnika: 2,9litra
moc: 20KM
zasięg: ok 240km

Over and out...
Pierwszy wpis na wiki mówi że 225 mil = 360km. Niektóre dane mówią że mając 10 galonów zbiornik mógł na wiejskich, często nieutwardzonych drogach uzyskać 30MPG... Nie wstyd Ci że miał większy realny zasięg po piachu niż Tesla na autostradzie?

cooler

Pionier e-mobilności
Tylko na Forum Kamperowym , Gelendy i Harleya bylo tyle dyskusji motoryzacyjnej podobnej jak tu.
Ostatnie forum które tak żywo dyskutowało to był jakieś 15 lat temu vw-passat.pl - mam nadzieję że Tesla dogoni legendę co do zasięgu i popularności :) Ale do tego muszą być konkretne zmiany i wielka bateria jest jedną z tych wyczekiwanych wśród obecnych właścicieli rodzinnych ICE którzy nie mają oporów przed BEV, tylko parametry zasięgu i infrastruktura ładowania im nie pasują.

inter

Pionier e-mobilności
tak ale sama droga jest ciekawa... do doskonałości ;)
Pewnie, teraz wiem że BMW i3 to prawie ideał ;) sam sie nad nim zastanawiałem, ale po iluś testach mi przeszło.