Problem z otwarciem\zamknięciem bagażnika

Szpaku

Zadomawiam się
Właśnie podszedłem do swojej Tesli i nie mogę otworzyć bagażnika, słychać tylko jak siłownik próbuje otworzyć, lekko się rusza i nic się nie dzieje. Zaś komputer twierdzi, że bagażnik jest otwarty i nie chce zamknąć auta. Jakieś pomysły co zrobić? Próbowałem na siłę otworzyć ale nie da rady, jest jakie sposób by go odblokować? Poniżej screen z service mode, ten błąd niby z 16 Aug, więc w ogóle dziwne bo problem dopiero wystąpił przed chwilą, jeszcze o 17:00 normalnie otworzyłem i zamknąłem bagażnik.

1000008047.jpg

atr7

Zadomawiam się
Miałem podobny problem.Finalnie technik z Tesli wymienił zamek na nowy i problem ustąpił.

Szpaku

Zadomawiam się
Miałem podobny problem.Finalnie technik z Tesli wymienił zamek na nowy i problem ustąpił.
Podejdę jutro do serwisu Tesli to może ogarną, tylko kojarzycie czy da się jakoś zamknąć auto przy niby otwartym bagażniku? Albo da się jakoś ten bagażnik awaryjnie otworzyć może po tym załapie? Aplikacja rzuca błędem, że mam bagażnik otwarty i nie chce zamknąć auta, to jest największym problem dla mnie obecnie.

atr7

Zadomawiam się
Podejdę jutro do serwisu Tesli to może ogarną, tylko kojarzycie czy da się jakoś zamknąć auto przy niby otwartym bagażniku? Albo da się jakoś ten bagażnik awaryjnie otworzyć może po tym załapie? Aplikacja rzuca błędem, że mam bagażnik otwarty i nie chce zamknąć auta, to jest największym problem dla mnie obecnie.
Ja byłem w stanie "wirtualnie" zamknąć bagażnik tylko przez apke w telefonie. Awaryjnie możesz otworzyć wchodząc do bagażnika i przesuwając fluoroscencyjną dźwignie.

Szpaku

Zadomawiam się
Ja byłem w stanie "wirtualnie" zamknąć bagażnik tylko przez apke w telefonie. Awaryjnie możesz otworzyć wchodząc do bagażnika i przesuwając fluoroscencyjną dźwignie.
Tylko ten przycisk do awaryjnego otwierania jest tylko w 3 w Y chyba nie ma, w każdym razie ja nie znalazłem, nie widziałem też żadnego zdjęcia z Y w necie tylko 3. Z apki też wywala błędem i nie zamyka bagażnika.

atr7

Zadomawiam się
Tylko ten przycisk do awaryjnego otwierania jest tylko w 3 w Y chyba nie ma, w każdym razie ja nie znalazłem, nie widziałem też żadnego zdjęcia z Y w necie tylko 3. Z apki też wywala błędem i nie zamyka bagażnika.
W moim przypadku w początkowej fazie problemu pomagało jednoczesne klikanie w aplikacji otwierania/zamykania bagażnika i dociskanie go w tym samym czasie wolna ręką.Pokombinuj - może puści...

Szpaku

Zadomawiam się
W moim przypadku w początkowej fazie problemu pomagało jednoczesne klikanie w aplikacji otwierania/zamykania bagażnika i dociskanie go w tym samym czasie wolna ręką.Pokombinuj - może puści...
Udało się, dzięki wielkie, tak jak piszesz dociskałem na wysokości zamka ręką i jednocześnie kliknąłem zamknięcie w aplikacji, w końcu załapał i udało się zamknąć auto.

Update: Po nocy bagażnik zaczął normalnie działać, olałem na razie serwis, zgłosiłem sprawę do mobilnego na spokojnie przyjedzie i sprawdzi czy tam wszystko z bagażnikiem jest ok.

Last edited:

emson

Nowy na Forum
Przedni bagażnik jest zamknięty w Y a pokazuje że jest otwarty i pozwala mi jechać tylko max 24 km/h czy ktoś miał podobną sytuację i jak ją rozwiązał ?