Smart #1 - wrażenia

inter

Pionier e-mobilności
Tak i nie. Bateria w Smarcie to 62kWh (66kWh brutto), podczas gdy w EX30 to 64kWh (69kWh brutto). Smart ma V2L, a EX30 nie ma. Rozstaw osi w Smarcie jest o 10cm większy niż w EX30, więc z tym podwoziem też byłbym ostrożny. Ogólnie to ta sama platforma (Geely SEA) ale te auta nie są do końca technicznie bliźniacze.
Platforma Geely jest mocno skalowalna. Osobiście bardziej do mnie Smart #1 przemawia niż EX30.

nabrU

Moderator

Ev3

Pionier e-mobilności
Nagle przestała Ci przeszkadzać chińska marka?
Nie - ten sam przypadek co Volvo czy Smart obecnie.
Mówię tylko że wizualnie pasuje mi najbardziej, a nie żebym kupił, zwłaszcza że to drogie jest.

Anzelm13

Nowy na Forum
Witam. Cos nie tak na tym forum. Myslalem , że tu sa ludzie ktorzy maja juz Sart #1 lub wlasnie kupuja, a tu zong , posty puste gosci co chcieliby kupic cos z elektryka z chin, ale - abo drogo, albo cos nie tak. Ja chce wymienic doswiadczenia z kims kto juz ma , lub niedlugo kupi Smart #1 . Inne dywagacje są tylko biciem piany - TO FORUM O SMART #1.

Anzelm13

Nowy na Forum
Tk na marginesie ja mam Smart #1 z 2023/12 i szukam ludzi co tez zainwestowali w to auto. Prosze o prywatna wiadomosc od ludzi co maja lub chca kupic smart #1. Chce z kims takim - rozmawiac, wymieniac doswiadczenia jako uzytkonicy tych samych aut......