V2L przetestowany, działaja kupilem jakiegos chinskiego noname'a - jak bedzie dzialac to dobrze, jak nie to sie przerobi zeby dzialal, a 20€ to nie pieniadz![]()
a testowales juz odb i car scannera? bo widzialem ze jest profilV2L przetestowany, działaWiertarka kręci jak szalona. Gdy kupujesz adapter to warto żeby miał dziury po bokach wtyczki type2. Wtedy się poprawnie blokuje w gnieździe. Ja kupiłem ten: https://www.aliexpress.com/item/1005005608482382.html
A nie, to mi do głowy nie przyszło. To już jutro.a testowales juz odb i car scannera? bo widzialem ze jest profil
Niekoniecznie, 33% maxa przy naładowaniu do 80%, spokojnie wyrabiają.Taka sama jak w EX30, bardzo podobna TM3 SR, o niebo lepsza niż 400V koreańczyki.
Czyli w sumie najlepiej gdyby miały maksymalną moc ładowania DC na poziomie 11kW. Wtedy miałyby idealną krzywą, bo nawet przy 80% miałyby maksa.Niekoniecznie, 33% maxa przy naładowaniu do 80%, spokojnie wyrabiają.
Ta marka nie ma nic wspólnego z pierwszym właścicielem Swatchem.Ja jestem pod wrażeniem tego jak ta marka się rozkręciła z malutkich samochodzików miejskich po elektryczne crossovery![]()
Nie.Czyli w sumie najlepiej gdyby miały maksymalną moc ładowania DC na poziomie 11kW.
Jeszcze raz: znasz jakieś auto segmentu B (lub z początku segmentu C) które miałoby lepiej? Ja wiem, że Audi Q8 potrafi trzymać bardzo ładnie krzywą, ale to trochę inna cena, inne ogniwa, inny segment. Na samochody patrzy się przez pryzmat potencjalnych konkurentów w zbliżonym segmencie i zbliżonej kwocie. Wśród nich Smart #1 zdecydowanie jest bliżej czołówki. Jedyne auto w zbliżonej kwocie które jakie mi przychodzi do głowy i ma ciut lepszą krzywą jest MG4. Startuje niżej, ale trochę dłużej trzyma max, więc w sumie 10-80% ładuje bodajże 2 albo 3 minuty krócej. Uwaga uwaga - przy 80% ma już pomiędzy 50 a 60kW. Zupełnie jak Smart...Ale za starych czasów darmowych Lidli, widziałem wozidła które do końca trzymały dużą prędkość.
Nie pamiętam dokładnie modeli, jakiś MB czy Audi chyba, bodajże Arriya.
Więc 50 kWh przy 80% to jest taki sobie wynik.