A ze mnie się smieli że ja trasy ICE wolę jeździć bo auto wygodniejsze no i zasięg na 5h jazdy autostradą. Jeszcze trochę i będę dodawał że jest taniej 3.5 V6 jeździć niż Teslą model 3 hehehesmuteczek, tymczasem pb95 juz ponizej 6 zl mozna znalezc![]()
Marudzisz, zrobilem teraz prawie 800km za 205zlA ze mnie się smieli że ja trasy ICE wolę jeździć bo auto wygodniejsze no i zasięg na 5h jazdy autostradą. Jeszcze trochę i będę dodawał że jest taniej 3.5 V6 jeździć niż Teslą model 3 hehehe
Daliśmy się zrobić na tanią jazdę BEV, nie ma co.
Wyjazd ICE do Chorwacji. Jazda raczej przepisowa. Wynik rewelacja jak na 6,4 V8 i 492 kuca.A ze mnie się smieli że ja trasy ICE wolę jeździć bo auto wygodniejsze no i zasięg na 5h jazdy autostradą. Jeszcze trochę i będę dodawał że jest taniej 3.5 V6 jeździć niż Teslą model 3 hehehe
TerazMarudzisz, zrobilem teraz prawie 800km za 205zl
Trzeba tylko czasem zakombinowac, i naladowac taniej
w sumie racja ale zalezy od stylu jazdyA ze mnie się smieli że ja trasy ICE wolę jeździć bo auto wygodniejsze no i zasięg na 5h jazdy autostradą. Jeszcze trochę i będę dodawał że jest taniej 3.5 V6 jeździć niż Teslą model 3 hehehe
Wyjazd ICE do Chorwacji. Jazda raczej przepisowa. Wynik rewelacja jak na 6,4 V8 i 492 kuca.
W przyszłym tygodniu jedziemy TMYP na Grossglockner i do….Chorwacji. W sumie z nudów i żeby mieć porównanie jak to sie EV podróżuje.
Ja prawie co tydzień latam trasy Teslą 200-300km+ w jedną stronę, kierunki Gdańsk, Kraków, Suwałki i Białystok, (w tygodniu trochę krótsze typu termy Uniejów) ale to tylko dlatego że wszędzie tam mam prąd za darmo lub bardzo tanio...w sumie racja ale zalezy od stylu jazdy
ja na trasy dluzsze niz 300km jezdze 1-2x w roku, jako daily jezdze po duzym miescie i pod miastem gdzie spalanie 250-300 konnej (odpowiednik sr+) benzyny w automacie kosztowo nadal wychodzi 2-3x wiecej niz w tm3
mysle ze takie uzytkowanie ma wiekszosc osob, malo kto regularnie robi trase z krakowa do gdanska![]()
No wlasnie, co z twoja toyota ? Zjechala do kraju ? Naprawiona ?Ja prawie co tydzień latam trasy Teslą 200-300km+ w jedną stronę, kierunki Gdańsk, Kraków, Suwałki i Białystok, (w tygodniu trochę krótsze typu termy Uniejów) ale to tylko dlatego że wszędzie tam mam prąd za darmo lub bardzo tanio...
Gdybym miał ładować się na Orlenie lub GW to już jest porównywalnie z moim drugim co do ekonomiczności autem VW Polo, który przy 140km/h GPS zjada ok 6l/100km. Przy cenie ok 6zł/l to już jest nie do pobicia z ładowaniem w trasie DC.
Mało tego, przy cenach ponad 3PLN/kWh (GW, Powerdot etc) to już taniej wychodzi Sienna...