Miło się to czyta. Moje 4 lata doświadczenia z serwisem VW to jest po prostu tragedia. Długo by tu pisać.Ponieważ zamówiłem hak, to czekałem z tematem do momentu aż serwis mobilny zdemontuje zderzak i zobaczymy jak to wszystko wygląda pod spodem. Dziś przyjechał pan montować hak. Zdjął zderzak i totalny szok - nic się nie urwało, nie wygięło, nie pękło. Czyli takie uderzenie jak na filmie nie spowodowało kompletnie żadnych uszkodzeń, nawet lakier się nie zarysował, kompletnie niewiarygodne. Swoją drogą aluminiowa belka zderzak jest naprawdę potężnym elementem. Przy montażu zderzaka pan mobilny wypozycjonował go dokładnie i jest idealnie. Swoją drogą byłem pod wrażeniem, jak ładnie wszystkie ukryte elementy są wykona i zamontowane, naprawdę wysoki poziom kultury technicznej Tesli. To samo można powiedzieć o mobilnym - bardzo czysta praca, użycie odpowiednich narzędzi do wykonywanych czynności, w tym klucza dynamometrycznego co jest raczej rzadkie wśród mechaników. Super, ocena 10/10![]()
1/10 może być za wysoką oceną. A ja naprawdę jestem cierpliwy i tolerancyjny.
A tutaj potem przychodzi odbiór auta z Tesli, idealnie, szybko (10 minut), super ludzie, sprawnie bez niespodzianek. I małą prośbę zrealizowali.