A myslales ze ile jest 8-12% jest zawsze… dodaj do tego ze pewnie siedziales w aucie wiec 2kW tez poszloSpore te straty
Na Lućmierzu jest dość spoko restauracja, więc całą godzinę tam siedzieliśmy. Climate włączone na ostanie 20 minut, overheat protection się nie włączyło (24° akurat były).A myslales ze ile jest 8-12% jest zawsze… dodaj do tego ze pewnie siedziales w aucie wiec 2kW tez poszlo![]()
Nigdy nie próbowałem tego gdzieś odczytać czy zmierzyć, po prostu wydawało mi się, że 2-3% max. Ciekaw jestem pierwszego rachunku za prąd w takim razie 😆A myslales ze ile jest 8-12% jest zawsze… dodaj do tego ze pewnie siedziales w aucie wiec 2kW tez poszlo![]()
Straty na AC są dużo mniejsze.Nigdy nie próbowałem tego gdzieś odczytać czy zmierzyć, po prostu wydawało mi się, że 2-3% max. Ciekaw jestem pierwszego rachunku za prąd w takim razie 😆
A na AC im wolniej ładujesz tym więcej auto zużyje podczas ładowania bo nie śpi. Przy 1.4kW zje nawet ponad 15%Straty na AC są dużo mniejsze.
Im szybciej ładujesz, tym więcej strat w postaci ciepła(to może być na + lub nie)