Jaki samochód elektryczny do 20 000 zł

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
ale Panowie spokojnie, człowiek szuka dzieciowozu EV i warto się zastanowić czy można coś zaproponować po wcześniejszym dopytaniu: ile bachorków będzie wożonych, na jakie odległości, gdzie jest możliwość ładowania dzieciowozu i wreszcie czy małżonka też będzie na pokładzie? proszę o doprecyzowanie

OldSeb

Posiadacz elektryka
Nie szuka, to prowokator, który wypisuje to samo po forach i w komentarzach pod różnymi artykułami.

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
Nie szuka, to prowokator, który wypisuje to samo po forach i w komentarzach pod różnymi artykułami.
ok, to ma jakiś cel ale inny od zdobycia tych informacji. nie wiem o co mu chodzi.

vwir

Pionier e-mobilności
To ja już nie rozumiem, czytałem tutaj że elektryki są tańsze w produkcji, a spalinowe 10-12 letnie auto da się kupić w tych kwotach. To znaczy są tańsze ale droższe? Nie rozumiem. A do pana co proponuje chiński rower to mam rozumieć że pan wozi swoje dzieci na takowym wynalazku. Nie każdego stać na auto za 100 czy 200 tys, a robienie sobie żartów bo ktoś ma gorzej w życiu to proponuję takim powrót do przedszkola po wcześniejszym wygoleniu wiadomych miejsc.
Dostałeś już z 6 propozycji. Co z nimi jest nie tak?

cooler

Pionier e-mobilności
Że nikt nie zaproponował jeszcze "Tesla"? ;-)
Ceny spadają, owszem, dużo szybciej niż wszyscy przewidywaliśmy, ale za 20k ciągle nikt sprawnego auta nie odda

Michal

Moderator
Ja Ci nawet link wkleję, żebyś nie musiał za dużo szukać:

.Kropek.

Zadomawiam się
Nawet jeśli taki jest to i tak nie udzielać odpowiedzi tylko wyzywając go nic dobrego nie robimy jako społeczność. Trzeba wiedzieć że ludzie czytają choć nie komentują i wyrabiają sobie opinie.
Sugerujemy miło że w takiej kwocie nie ma wyboru przez to że rynek zaczyna się tworzyć od kilku lat a wcześniej to tylko pasjonaci mieli EV. Z tego powodu wybór na rynku wtórnym kiepski.
Co mogę polecić to jeśli chcesz wyklepać to do naprawy 22k z 200km zasiegu: https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/dacia-spring-dscia-spring-22r-elektryk-ID6GJMJH.html
Lub Leaf za 15k 70-100km zasięgu

tswiech

Fachowiec
melex, ami, leaf lub coś premium po niewielkiej stłuczce prosto od Niemca który płakał jak sprzedawał albo coś ze spalinowców po konwersji ;)
Rower elektryczny z taką dostawką do ciągnięcia dzieci w tej cenie się kupi:). Do tego ciepła odzież zimowa i budżet może się zamknie w 20k;). A tak poważnie, moim zdaniem kupowanie samochodu elektrycznego za 20 tys. to bardzo zły pomysł i raczej ekscentryczny. Przy tak niskim budżecie nie stać Cię na auto elektryczne, które nie będzie jeżdżącą/stojącą antyreklamą tego środka transportu.