Ev6 cesja, może ktoś chce

STMS

Pionier e-mobilności
Ale tez przesadzasz z tym ze to taka tragedia. Drzwi to drzwi i nie jest wypadkowy tylko po szkodzie. Mozna napisac bezwypadkowy, a wspomniec ze byla szkoda parkingowa.

a napisał coś o szkodzie w ogłoszeniu ? nie
jak widać ma tylko pretensje o to, że kupujący jak się dowiedzą, że kłamie to odpuszczają ... ot dziwne 🤣

dałbyś tą samą kasę za używkę ze stanem "jak nowy" co za taką co miała drzwi wymieniane ?

nnnnn

Pionier e-mobilności
Nie rozumiem filozofii bronienia kogoś kto próbuje oszukiwać, a że to tylko "drobne" oszustwo i przecież nic się nie stało. Użył słowa bezwypadkowe a nie bezszkodowe, dla większości ludzi to to samo ale dla ubezpieczyciela/prawnika to zupełnie dwa inne stany.
Ciekawe ilu z Was kupując używane auto, gdyby po fakcie dowidziało się, że auto nie jest bezszkodowe i miało wymieniane drzwi byłoby zadowolone z zakupu. No bo to nie konstrukcja itp.

STMS

Pionier e-mobilności
Ps. Przyjdzie kiedys taki dzien ze ja bede chcial sprzedac swoja tesle, juz czekam na te sępy 😂

jest jedna podstawowa zasada - jak już będę chciał sprzedawać to napiszę prawdę i nie będę nic ukrywał

mogę Ci też napisać historię moich sprzedaży - 3 poprzednie poszły do kolegów - każdy zadowolony

ostatni - kolega zwlekał bo nie miał kasy - diler odkupił w 2 dni mimo, że nie kupowałem u niego kolejnego samochodu ...ciekawe dlaczego ... dlatego, że kłamałem czy dlatego, że uczciwa oferta była ... ?

Last edited:

krzyss

Pionier e-mobilności
jest jedna podstawowa zasada - jak już będę chciał sprzedawać to napiszę prawdę i nie będę nic ukrywał

mogę Ci też napisać historię moich sprzedaży - 3 poprzednie poszły do kolegów - każdy zadowolony

ostatni - kolega zwlekał bo nie miał kasy - diler odkupił w 2 dni mimo, że nie kupowałem u niego kolejnego samochodu ...ciekawe dlaczego ... dlatego, że kłamałem czy dlatego, że uczciwa oferta była ... ?
Jak diler odkupil to znaczy ze sprzedales ponizej 30% niz wartosc rynkowa :)
Chyba ze to diler extazy 😛

STMS

Pionier e-mobilności
Jak diler odkupil to znaczy ze sprzedales ponizej 30% niz wartosc rynkowa :)
Chyba ze to diler extazy 😛
ot wymyślasz - VW Sharan 2017 rok sprzedany w czerwcu 2023
specyficzny model zamawiany pode mnie mający wszystko [od 4x4 przez pełną elektronikę drzwi, audio, po masaże alcantara itd] ale 5 siedzeń bo tak chciałem

otrzymałem 109 tys brutto - pokazać fakturę ?

krzyss

Pionier e-mobilności
ot wymyślasz - VW Sharan 2017 rok sprzedany w czerwcu 2023
specyficzny model zamawiany pode mnie mający wszystko [od 4x4 przez pełną elektronikę drzwi, audio, po masaże alcantara itd] ale 5 siedzeń bo tak chciałem

otrzymałem 109 tys brutto - pokazać fakturę ?
Ale ja wierze, poprzednie lata byly zwariowane jesli chodzi o uzywki.
Ja w koncy 2019 poczatku 2020 sprzedawalem lexa ct200h i chcialem 65kzl
Dealer dawal 48-50kzl jak kupie u nich nowego. Sprzedalem w czerwcu 2020 za 55kzl gdzie rok pozniej takie same chodzily po 75kzl nawet teraz sa drozsze chyba niz ja sprzedalem w 2020r.

Wracajac do tematu, uwazam ze uzycie bezwypadkowy jest dopuszczalne, ale w opisie powinna byc informacja o wymianie drzwi. I tyle.
Wiem czemu sprzedajacy tego nie umiescil, stara sie robic otoczke ze kupujemy NOWE auto a to co by nie gadac jest 2 latek, zaraz bedzie 3 latek, a on oczekuje jak najmniejszej straty. Sa ludzie ktorzy to zaakceptuja, sa ludzie co stwierdza ze sprzedajacy to oszust.

STMS

Pionier e-mobilności
Wracajac do tematu, uwazam ze uzycie bezwypadkowy jest dopuszczalne, ale w opisie powinna byc informacja o wymianie drzwi. I tyle.
Wiem czemu sprzedajacy tego nie umiescil, stara sie robic otoczke ze kupujemy NOWE auto a to co by nie gadac jest 2 latek, zaraz bedzie 3 latek, a on oczekuje jak najmniejszej straty. Sa ludzie ktorzy to zaakceptuja, sa ludzie co stwierdza ze sprzedajacy to oszust.

jak widać nie trafił na akceptującego bo ma pretensje do kupujących - sam widzisz nieścisłości a mimo to go bronisz ...

STMS

Pionier e-mobilności
Ale ja wierze, poprzednie lata byly zwariowane jesli chodzi o uzywki.
Ja w koncy 2019 poczatku 2020 sprzedawalem lexa ct200h i chcialem 65kzl
Dealer dawal 48-50kzl jak kupie u nich nowego. Sprzedalem w czerwcu 2020 za 55kzl gdzie rok pozniej takie same chodzily po 75kzl nawet teraz sa drozsze chyba niz ja sprzedalem w 2020r.

porównujesz lata pandemiczne / paniczne w zakupach do połowy 2023 roku - trochę od 2021 / 2022 się zmieniło i znormalizowało

ale inflacja zrobiła swoje - tak czy inaczej nie było to 30 czy nawet 70 % wartości rynkowej

krzyss

Pionier e-mobilności
porównujesz lata pandemiczne / paniczne w zakupach do połowy 2023 roku - trochę od 2021 / 2022 się zmieniło i znormalizowało

ale inflacja zrobiła swoje - tak czy inaczej nie było to 30 czy nawet 70 % wartości rynkowej
Ciekawe za ile wystawil go dealer. Polowa 2023 to jeszcze uzywki mialy ceny bardzo wysokie. Zreszta uzywane tesle tez :)

krzyss

Pionier e-mobilności
jak widać nie trafił na akceptującego bo ma pretensje do kupujących - sam widzisz nieścisłości a mimo to go bronisz ...
Bo traktuje wypadek jako szkode istotna. A u niego tylko drzwi.
Pewnie sam sie na tym przejedzie jak ktos kupi sobie raport. Zreszta nie daje danych do sprawdzenia auta, wiec juz to dziwnie wyglada. On tez chce zrobic cesje, to nigdy nie jest proste i znalezienie takiego klienta co przejmie leasing to kolejne 50% utraty szans na zbycie.