Wycieczka - zasugerujcie ciekawe miejsca!

Slavekk_

Posiadacz elektryka
Zgodnie z cennikiem Greenway zmiany abo można dokonać raz w miesiącu.
Czyli opłata za sierpień była nieunikniona.

Ev3

Pionier e-mobilności
Sama jazda trwała sumarycznie 3 dni 12h i 36 minut (choć nie wiem czy to wartość prawidłowa, bo widzę, że TeslaFi zliczyła mi 2h przeprawy promowej z Dover do Dunkierki jako podróż 'na kołach' ;)):

Zużycie w trakcie jazdy jak wyżej uważam za bardzo dobre,
To zużycie już też obejmuje odcinek który obejmował podróż promem? ;-)

nabrU

Moderator
No co Ty, Tesla przecież liczy zużycie tylko przy zapiętym D. A na promie samochód oczywiście był na P.

daniel

Señor Meme Officer
@nabrU Czy w aktualnej wersji softu, światła przełączyły się na ruch prawostronny?
Nie widzę, żebyś dostał w końcu odpowiedź na to pytanie, ale ktoś niedawno wrzucił film z powrotu ze Szkocji i jest komunikat o zamianie na reflektory do ruchu prawostronnego.
Ktoś z forum się wybierał, ale nie pamiętam kto. Może to oni? ;)

Slavekk_

Posiadacz elektryka
A propos dramatu kierowcy... Na ładowarce w Drobeta Turnu Severin (RO) spotkałem faceta z jakimś małym Renault (Twingo?), który miał tylko ładowanie AC.
Gość mówił, że z Norwegii we wtorek wyjechał. Była sobota ...

daniel

Señor Meme Officer
A propos dramatu kierowcy... Na ładowarce w Drobeta Turnu Severin (RO) spotkałem faceta z jakimś małym Renault (Twingo?), który miał tylko ładowanie AC.
A był tu na forum taki jeden podróżnik też, ale freeganin i ostatecznie nie pojechał nigdzie.

lookash_c

Pionier e-mobilności
Albo Zoe.
Twingo pojechałem kiedyś spod Białegostoku po Tatrach pochodzić - ponad 600 km. Zeszło mi 12 godzin do Kościeliska :-]

lookash_c

Pionier e-mobilności
A jak się sprawdza Buzz?
W Tatry dojeżdżam dużo szybciej niż Twingo! ;-)
Generalnie wporzo - jeździ sympatycznie (parostatek taki), skręca, pospać w nim można... Z upierdliwości - infotainment czasem chce "przywracać ustawienia" (do nie wiadomo czego), ponoć aktualizacja OTA to ma to poprawić, ale kiedy się jej doczekam chyba nikt nie wie. Generalnie Bzyk sprawdza się w roli, do której został zakupiony, mógłby częściej pokazywać zużycie poniżej 20 ;-)