Wycieczka - zasugerujcie ciekawe miejsca!

pmlody

Pionier e-mobilności
Postaram się sprawdzić jak będę miał okazję pod jakąś ścianę podjechać.

P.S. Powiedzcie mi co to za fenomen żółtych barierek po wsiach?
Fenomenu betonowych ścian przy drogach A i S nie zauważyłeś? :D to też bezpieczeństwo. A tam, gdzie jest potrzebne, to się zamiast metalowych barier robi linowe gilotyny, bo taniej.

nabrU

Moderator
Fenomenu betonowych ścian przy drogach A i S nie zauważyłeś?

Hmm, nie wiem o jakie betonowe ściany chodzi...

nabrU

Moderator
A to nie jest jakaś osłona dźwiękochłonna?

nabrU

Moderator
No więc (jak dla mnie) albo ktoś domy buduje za blisko autostrady albo autostradę za blisko domów.

pmlody

Pionier e-mobilności
No więc (jak dla mnie) albo ktoś domy buduje za blisko autostrady albo autostradę za blisko domów.
Raczej spora ich czesc stoi kompletnie beż celu. No ale śwagier zarobił ;)

Ev3

Pionier e-mobilności
Nie wiem, co cię ciągnie do Gap, ale ja bym przejechał Viaduc de Millau...
Dodałbym kanion Verdun - kolory wody że szczęka opada.
Jedno z moich ulubionych miejsc we FR.
I jest praktycznie po drodze, a przy okazji Route Napoleon do zaliczenia z Lazurowego Wybrzeża.

Last edited:

nabrU

Moderator
Parę dni podróży 'dłuższą' drogą do UK za nami.

Pierwszy dzień to trasa do Wiednia z 'międzyładowaniem' na nowo otwartej lokalizacji Ionity w Ostrawie. Wypadło nam idealnie w porze obiadowej więc skorzystaliśmy z pobliskiego Maka. Niestety pierwsze dwie próby ładowania nie 'odpaliły' (1000 koron pre-autoryzacji pobrane) i dopiero jak przestawiłem samochód na inną ładowarkę to odpaliło od razu (max 191 kWh przy SOC 8%).

PXL_20240728_114012985.MP.jpg

Po dotarciu późnym popołudniem do Wiednia, wskoczyliśmy w U-Bahn do centrum aby trochę pozwiedzać i zjeść kolację.

Drugi dzień powrotu to jazda z Wiednia do Berchtesgaden (tam też ładowanie na miejscowym SuC na który dotarliśmy z SOC 9%) na zwiedzanie hitlerowskiego Orlego Gniazda oraz niedaleko położonych wodospadów Wimbachklamm.

PXL_20240729_124241436.jpg

PXL_20240729_154752126.MP.jpg

PXL_20240729_155341703.MP.jpg

Następny odcinek to już Alpy ale o tym w następnym poście (bo jesteśmy nad Como i upał jest co niemiara więc trzeba się schłodzić w basenie, któy mamy na kwaterze(y))

Podsumowanie dnia:

1722439498002.png

Last edited: