Tempomat nie utrzymuje cie na pasie ruchu.Nigdzie nie znalazłem odpowiedzi wiec zapytam tutaj najwyżej mnie wyśmiejecie czym się różni w tesli podstawowy autopilot od tempomatu aktywnego ? czego nie ma tempomat ?
Tempomat nie utrzymuje cie na pasie ruchu.Nigdzie nie znalazłem odpowiedzi wiec zapytam tutaj najwyżej mnie wyśmiejecie czym się różni w tesli podstawowy autopilot od tempomatu aktywnego ? czego nie ma tempomat ?
Na jakimś filmie na yt (o podstawowych ustawieniach tesli ) oglądałem że przy włączonym tempomacie i asystencie pasa ruchu przy próbie opuszczenia pasa ruchy tesla korygowała sama .Tempomat nie utrzymuje cie na pasie ruchu.
Ok teraz już ok… dzięki za wyjaśnienieAutopilot trzyma się cały czas pasa. Tempomaty tylko trzeba prędkość i odległość. Natomiast nawet bez tempomatu gdy zjeżdżasz to samochód może odbić zebys nie zjechał do rowu, to jest jeszcze cos innego niz autopilot i tempomat i te funkcje da sie dezaktywować, żeby tylko ostrzegał bez ruszania kierownicą.
Tak jest. https://forum.elektrowoz.pl/threads/tesla-m3-autopilot.3772/post-96452Ustawiłem tryb zmiany pasu na "Mad Max", ale niewiele to pomoglo 🤷♂️
Heh, zamówiłem dziś zestaw SEXY Commander z 4 SEXY Buttons - głównie ze względu na automatyczną aktywację autopilota po zmianie pasaNie SEXY buttons, a wystarczy sam SEXY Commander. Mam, polecam to aktywowanie po zmianie pasa, działa szybko (sam ustawiasz czas reakcji).
No i podgrzewanie baterii mnie skusiło - przy okazji pytanie, czy system daje jakąś informację, że bateria się już przygotowała do szybkiego ładowania, czy tak na czuja to trzeba aktywować i wyłączać ?
Tak, wiem, że nie mówi, ale zakładam, że jakoś system to kontroluje i wie kiedy włączyć i wyłączyć. A nie chciałbym przypadkowo 'zagotować" bateriiPrzecież oryginalnie nawet Tesli Ci nie mówi, że bateria jest przygotowana. W S3XY app będziesz miał widok temperatury w przycisku podgrzewania i potrzeba optymalnie jakieś 50-55*C (o ile dobrze pamiętam).