Miałeś chętnych na jej zakup w tej cenie?2022 kupiłem Tesle Y Perfomance za 336(hak), dziś po 2 latach, dziś 170-180,
Bo jak nie - to tylko gdybanie i mocno przesadzone oczekiwania SPRZEDAJĄCYCH.
Miałeś chętnych na jej zakup w tej cenie?2022 kupiłem Tesle Y Perfomance za 336(hak), dziś po 2 latach, dziś 170-180,
Ale przecież spalinowe Soule też się jakoś w ogromnej ilości nie sprzedawały. To jest bardzo specyficzny samochód. Ma bardzo dużo plusów ale i minusów. Bryła bardzo fajna (z zewnątrz niewielki, w środku zaskakująco duży), trochę wyżej się siedzi - wygodniej wsiadać niż do sedana, dobra widoczność, ale niestety ten design mało komu pasuje, napęd na przód, trochę ludzi odstraszyły kosmicznie drogie przeglądy (słyszałem że Kia sprzedaje płyn chłodzący z drobinkami złota). Na tym forum już na ten temat było sporo napisane. Powodzenia w szukaniu kupca, bo to bardzo wdzięczny wóz do codziennych przejazdów.I zero zainteresowanych zakupem.
Dlatego porównałem EV (chociaż nie wiem jak to wygląda w przypadku ICE innych niż Octavia/Corolla/Ceed) do sprzętu AGD/RTV. Jakiś czas temu naszła mnie ochota na pozbycie się "starego" 3 letniego TV, żeby zrobić miejsce dla nowego, większego i kolorowego. Popyt = 0. Ostatecznie poszedł za ~15% ceny zakupu, bo zwyczajnie nie miałem co z nim zrobić, trzymać się nie da, wyrzucić szkoda i 1000zł to więcej niż 0zł. Ze strony kupującego sprawa wyglądała tak, że powiedzmy za 2-3k kupi coś nowego, z gwarancją, nowymi bajerami i podobną jakością obrazu.to jeszcze nawet jak dasz dużo taniej niż inni, to nie jesteś w stanie ich sprzedać.
Tu nie chodzi tylko o soula, to nie jedyny bev który mam na sprzedaż.Ale przecież spalinowe Soule też się jakoś w ogromnej ilości nie sprzedawały.
Na tej samej zasadzie elektryki się palą, a bateria po kilku latach nadaje się do wyrzucenia.kosmicznie drogie przeglądy (słyszałem że Kia sprzedaje płyn chłodzący z drobinkami złota).
Wiadomo.Najlepiej odpuścić sprzedaż samochodu, bo zbyt niska cena czasami też utrudnia, auto się robi "podejrzanie tanie". Jeśli poczekasz i pojeździsz Soulem jeszcze jakiś czas to tylko na tym zyskasz.
Nie miałem bo nie chce sprzedawać. Oferty na Y z dużą baterie sa 180-200, wiec jak sie doda bonus za performance i hak to za 170 dzis powinno sie sprzedać. A według Ciebie ile dziś jest wart 2 letni Y Performence z hakiem, 1 właściciel, bez szkód 22tys km?Miałeś chętnych na jej zakup w tej cenie?
Bo jak nie - to tylko gdybanie i mocno przesadzone oczekiwania SPRZEDAJĄCYCH.
Wiadomo.
Ale za rok problem będzie dokładnie taki sam (albo jeszcze większy), za dwa, trzy, czy cztery lata też.
Ileż można?
Jeśli kojarzę z różnych dyskusji to masz zestaw bardzo specyficznych aut więc nieszczególnie dziwi mnie fakt że ciężko je sprzedać.Tu nie chodzi tylko o soula, to nie jedyny bev który mam na sprzedaż.
Sytuacja ta sama.
W podobnej cenie I czasie brałem Y który później potaniał - leasing na 3 lata przyjął utratę 50 % wartości początkowej czyli 160 tysięcy. Trochę dokładając można mieć nowe auto. Kupujący chcą tanio kupić a sprzedający drogo sprzedać a na końcu nikt nie może sprzedać ani kupić 😀Nie miałem bo nie chce sprzedawać. Oferty na Y z dużą baterie sa 180-200, wiec jak sie doda bonus za performance i hak to za 170 dzis powinno sie sprzedać. A według Ciebie ile dziś jest wart 2 letni Y Performence z hakiem, 1 właściciel, bez szkód 22tys km?