2024.38

inter

Pionier e-mobilności
Pierwszy nieoficjalny dziennik zmian 2024.38:
  • Obsługa bezpłatnej subskrypcji Spotify — subskrypcja premium nie jest już wymagana (przynajmniej w Europie).
  • Konfigurowalne ustawienia nachylenia lusterka bocznego w trybie wstecznym — dostosuj nachylenie podczas cofania.
  • Ręczne składanie lusterka bocznego — naciśnij i przytrzymaj lewe kółko przewijania, a następnie przewiń w dół, aby złożyć lusterka.
  • Ulepszone ustawienia Wi-Fi
  • Wymaga iPhone'a 11+ i aplikacji Tesla 4.31.0+. Przyszła aktualizacja rozszerzy tę funkcję na użytkowników Androida. Otwieranie Frunka.

Last edited:

UseYbrain

Posiadacz elektryka
Pierwszy nieoficjalny dziennik zmian 2024.38:
  • Obsługa bezpłatnej subskrypcji Spotify — subskrypcja premium nie jest już wymagana (przynajmniej w Europie).
  • Ulepszone ustawienia Wi-Fi
O to to :)

radioaktywny

Pionier e-mobilności
Ale co ma być z tymi lusterkami bocznymi? Ja od chwili kupna ustawiłem sobie ich nachylenie na wstecznym, które zmienia się automatycznie w zależności od kierunku jazdy. O co chodzi w tej nowej zmianie?

inter

Pionier e-mobilności
Ale co ma być z tymi lusterkami bocznymi? Ja od chwili kupna ustawiłem sobie ich nachylenie na wstecznym, które zmienia się automatycznie w zależności od kierunku jazdy. O co chodzi w tej nowej zmianie?
Możesz w trakcie cofania ustawić.

chewbacca

Posiadacz elektryka
ale chyba nie możesz sobie ustawić konkretnego położenia tych lusterek na bieg wsteczny? Po prostu zawsze się pochylają obydwa lusterka do z góry zdefiniowanego położenia. A teraz będzie można sobie ustawić jak się chce, tak jak w przypadku zmiany profilu kierowcy. Tak to rozumiem przynajmniej. I ma to sens bo np. ktoś może chciec tylko jedno z lusterek pochylać. Albo jest innego wzrostu niż przeciętny użytkownik tesli i określone przez nich położenie mu nie odpowiada.

radioaktywny

Pionier e-mobilności
ale chyba nie możesz sobie ustawić konkretnego położenia tych lusterek na bieg wsteczny? Po prostu zawsze się pochylają obydwa lusterka do z góry zdefiniowanego położenia. A teraz będzie można sobie ustawić jak się chce, tak jak w przypadku zmiany profilu kierowcy. Tak to rozumiem przynajmniej. I ma to sens bo np. ktoś może chciec tylko jedno z lusterek pochylać. Albo jest innego wzrostu niż przeciętny użytkownik tesli i określone przez nich położenie mu nie odpowiada.
Przecież ustawiłem sobie lusterka na wstecznym biegu i ustawiłem w ustawieniach. Od półtora roku w momencie włączenia wstecznego lusterka odchylają się tak, jak to sobie zapisałem w profilu, a po przełączeniu na D wracają do zapisanych ustawień jazdy do przodu.