No to porażka na całej linii.Ale z prześwitem słabo. Tylko 145mm.
Co z tymi producentami się porobiło?
To już kolejny, który wypuszcza badziew z prześwitem w crossoverze mniejszym niż w płaszczaku.
Dyskwalifikacja.
No to porażka na całej linii.Ale z prześwitem słabo. Tylko 145mm.
Oooo - czyli też dyskwalifikacja.To i tak lepiej niż w EV 3 - tam tylko 140 mm![]()
Tylko po co więcej? Na krawężnik wjedzie? Wjedzie. Przecież nie będziesz go brał offroad
edit: Chociaż przy 14cm może nie wjedzie?![]()
No chyba żeby jednak nie.Tylko po co więcej? Na krawężnik wjedzie? Wjedzie.
Zwłaszcza że zjeżdżając z takiego krawężnika, zawieszenie się na bank trochę ugnie, co oznacza zarycie w niego przednim zderzakiem.....Czasem są niższe, ale:
1. Krawężnik powinien wystawać ponad poziom nawierzchni jezdni:
1) jeśli między jezdnią a chodnikiem dla pieszych lub obsługi bądź ścieżką rowerową:
a) nie ma bariery - nie mniej niż 0,14 m i nie więcej niż 0,18 m,
b) jest bariera - nie mniej niż 0,08 m i nie więcej niż 0,14 m
Jak na crossovery, to 14cm to jakieś nadużycie nazwy.
Fakt trochę słabo. Te 16 cm było by ok.Czasem są niższe, ale:
1. Krawężnik powinien wystawać ponad poziom nawierzchni jezdni:
1) jeśli między jezdnią a chodnikiem dla pieszych lub obsługi bądź ścieżką rowerową:
a) nie ma bariery - nie mniej niż 0,14 m i nie więcej niż 0,18 m,
b) jest bariera - nie mniej niż 0,08 m i nie więcej niż 0,14 m
Jak na crossovery, to 14cm to jakieś nadużycie nazwy. W zwykłych hatchbackach bywa więcej (sam miałem 15,5). Zdarza mi się gdzieś nad wodę podjechać (a tam dziura na dziurze bywa bo to drogi gruntowe), z 14 cm to nawet na miasto jest "jako tako".
Zderzaki to jest pikuś, w podłodze między osiami macie bateryjki, Leaf II ma 17,6cm prześwitu i dla mnie to zwykły hatchback, żaden crossover, jak Skoda Elroka nazywa crossem to nie wiem, chyba, że to tak samo jak z identyfikacją płci i każdy "może być" kim chce.Fakt trochę słabo. Te 16 cm było by ok.
Standardowy krawężnik to 10 cm, jak zarządca nie chce żeby jeździli po krawężniku to daje 16 cm.
To już jest wyraźnie widoczny krawężnik ponad nawierzchnię jezdni i odstrasza. Spokojnie można już zderzakiem walnąć.
Wjedzie. Niejednokrotnie wjeżdżałem Mach-E na krawężniki (chociaż chyba już nie powinienem, bo nie wiem, czy przypadkiem minimalnie nie przekraczam 2,5T DMC) a ma 145mm prześwitu. Nigdy nim nie zaryłem ani w krawężnik ani w nic innego. Mam też Smarta który ma 182mm i nie widzę różnicy w kwestii wjeżdżania na krawężniki.Tylko po co więcej? Na krawężnik wjedzie? Wjedzie. Przecież nie będziesz go brał offroad
edit: Chociaż przy 14cm może nie wjedzie?![]()