2024.32

inter

Pionier e-mobilności
Dzisiaj około 80 km na A4 na autopilocie. Naprawdę sporo poprawili, wystarczy patrzeć na drogę i nie krzyczy, aby trzymać ręke na kierownicy, nie wystraszył się właczających sie do ruchu.
Mam S3XY Gen1 i po wymuszonym przyśpieszeniu, autopilot sam się ponownie włączał.
Narazie jest jak dla mnie OK.

TomRS

Pionier e-mobilności
Dzisiaj około 80 km na A4 na autopilocie. Naprawdę sporo poprawili, wystarczy patrzeć na drogę i nie krzyczy, aby trzymać ręke na kierownicy, nie wystraszył się właczających sie do ruchu.
Mam S3XY Gen1 i po wymuszonym przyśpieszeniu, autopilot sam się ponownie włączał.
mam podobne obserwacje z kilku ostatnich dni

Hubi

Fachowiec
Ja też miałem bardzo dobre spostrzeżenia dla AP (EAP) przy 32.7. Przejechałem na tej wersji około tysiąca km i z grubsza byłem zadowolony. Dużo mniej panikuje, dużo lepiej wykrywa ręce na kierownicy.
Dopóki nie pojechałem w weekend z rodzinką "na grzyby", gdzie na odcinku 2 km Tesla zrobiła dwa awaryjne przyhamowania na eSce przy spokojnym wyprzedzaniu pojazdów na prawym pasie, które lekko odbiły w kierunku lewego (nieprzekraczając linii).
Dalej jechałem już bez tempomatu...znów.

Taka jazda ciągle jest daleka od relaksu, który osiągałem jadąc na tempomatach aktywnych w poprzednich autach...

blazej

Pionier e-mobilności
Obawiam się, że jeżeli celem jest FSD, to Tesla bardzo powoli będzie przesuwać granicę reakcji samochodu i następnie zbierać dane, czy to pozostaje bezpieczny margines. Reakcja auta na takie odbicie samochodu wyprzedzanego może nas skonsternować i sprawić, że auto za nami też będzie musiało reagować. Ale to już problem zachowania właściwych odstępów np. i generalnie zachowania uwagi podczas jazdy. Przy FSD to czułbym się bezpiecznej, gdyby takie zmiany toru jazdy innych uczestników ruchu były wykrywane i pojawiała się jakaś reakcja auta. Generalnie lepiej żeby 1/50 przypadków auto nadgorliwie zareagowało niż nawet 1/10000 nie zareagowało wcale i spowodowało wypadek.

TomRS

Pionier e-mobilności
Obawiam się, że jeżeli celem jest FSD, to Tesla bardzo powoli będzie przesuwać granicę reakcji samochodu i następnie zbierać dane, czy to pozostaje bezpieczny margines. Reakcja auta na takie odbicie samochodu wyprzedzanego może nas skonsternować i sprawić, że auto za nami też będzie musiało reagować. Ale to już problem zachowania właściwych odstępów np. i generalnie zachowania uwagi podczas jazdy. Przy FSD to czułbym się bezpiecznej, gdyby takie zmiany toru jazdy innych uczestników ruchu były wykrywane i pojawiała się jakaś reakcja auta. Generalnie lepiej żeby 1/50 przypadków auto nadgorliwie zareagowało niż nawet 1/10000 nie zareagowało wcale i spowodowało wypadek.
Tylko weź pod uwagę, że takie gwałtowne fantomowe hamowanie może kompletnie zaskoczyć jadącego za Tobą i wygenerować niefajną sytuację.

JM&JM

Posiadacz elektryka
A czy ktoś zauważył że w wersji 2024.32.7 inaczej zaczęły działać światła adaptacyjne? Mam wrażenie, że teraz w terenie zabudowanym są nieaktywne. Aktywuje się tylko poza terenem zabudowanym.

chewbacca

Posiadacz elektryka
A czy ktoś zauważył że w wersji 2024.32.7 inaczej zaczęły działać światła adaptacyjne? Mam wrażenie, że teraz w terenie zabudowanym są nieaktywne. Aktywuje się tylko poza terenem zabudowanym.
Obalam. Mam 2024.32.7 i zdecydowanie działają także w terenie zabudowanym. Nie zauważyłem różnicy w ich działaniu w stosunku do poprzednich wersji.

Paweł M.

Posiadacz elektryka
A wiecie może jak często aktualizowana jest nawigacja w tesli?
chodzi mi dokładnie o dodawanie nowych ładowarek które już działają a w navi ich nie ma.

6a8

Posiadacz elektryka
A wiecie może jak często aktualizowana jest nawigacja w tesli?
chodzi mi dokładnie o dodawanie nowych ładowarek które już działają a w navi ich nie ma.
Kilka x/rok, ale chyba nawet rzadziej niż raz na kwartał, bo w tym roku były zdaje się dwie.
Jak ktoś ma lepszą pamięć/zapiski, proszę o sprostowanie :)