2024.32

krzyss

Pionier e-mobilności
A widzisz, nie czytałem. To na autostradach nie mam praktycznie phantom braking. Raz na 100 km. I na autostradzie to już w ogóle nie dostosowuje prędkości do znaków.
Nie czytales a kliknales ze wszystko znasz

zibizz1

Pionier e-mobilności
Tak z ciekawości to gdzie jest ta informacja? Bo w instrukcji tego nie znalazłem...
Ustawienia w samochodzie->Autopilot->Autosteer (Beta)

Gdy aktywujesz tą opcje (dla każdego profilu osobno) to jest taki tekst z informacją co to dokładnie jest, do czego zostało zaprojektowane, jak powinna wyglądac droga aby z tego korzystać.

JM&JM

Posiadacz elektryka
Po przejściu na czas zimowy częściej korzystam z jazdy po zmroku. Po ostatniej aktualizacji do 2024.32.7 światła adaptacyjne przynajmniej u mnie działają bardzo wybiórczo.

Otóż jadąc w terenie zabudowanym zazwyczaj ikonka świateł adaptacyjnych jest szara. Aktywuje się na kolor niebieski tylko poza terenem zabudowanym.
W terenie zabudowanym jest aktywna tylko na niektórych powtarzalnych odcinkach drogi.

Odnoszę wrażenie, że aktywność adaptacyjnych świateł jest skorelowana z nawigacją - aktywuje się w terenie zabudowanym ale tylko tam gdzie brak zabudowań.

chewbacca

Posiadacz elektryka
Po przejściu na czas zimowy częściej korzystam z jazdy po zmroku. Po ostatniej aktualizacji do 2024.32.7 światła adaptacyjne przynajmniej u mnie działają bardzo wybiórczo.

Otóż jadąc w terenie zabudowanym zazwyczaj ikonka świateł adaptacyjnych jest szara. Aktywuje się na kolor niebieski tylko poza terenem zabudowanym.
W terenie zabudowanym jest aktywna tylko na niektórych powtarzalnych odcinkach drogi.

Odnoszę wrażenie, że aktywność adaptacyjnych świateł jest skorelowana z nawigacją - aktywuje się w terenie zabudowanym ale tylko tam gdzie brak zabudowań.
Ale nie ma to związku z oświetleniem ulicznym? Wg przepisów świateł drogowych nie można używać przy oświetlonej drodze. Z tego co mi się wydaje, to światła automatyczne/adaptacyjne w tesli również załączają się dopiero w ciemności. Więc jeżeli to by tak było, że załączają się w terenie zabudowanym tylko w miejscach nieoświetlonych to w sumie działałoby to zaskakująco poprawnie i w zgodzie z przepisami :)

JM&JM

Posiadacz elektryka
Może tak być bo faktycznie załączają się tylko w bardziej zaciemnionych miejscach w mieście 👍