krzyss
Pionier e-mobilności
Nie czytales a kliknales ze wszystko znaszA widzisz, nie czytałem. To na autostradach nie mam praktycznie phantom braking. Raz na 100 km. I na autostradzie to już w ogóle nie dostosowuje prędkości do znaków.
Nie czytales a kliknales ze wszystko znaszA widzisz, nie czytałem. To na autostradach nie mam praktycznie phantom braking. Raz na 100 km. I na autostradzie to już w ogóle nie dostosowuje prędkości do znaków.
Tempomat robi to samo, a nie jest chyba tylko na autostrady.Bo autopilot jest na autostrady a nie krajowki… nie zabij sie.
Tak z ciekawości to gdzie jest ta informacja? Bo w instrukcji tego nie znalazłem...Bo autopilot jest na autostrady a nie krajowki… nie zabij sie.
Ustawienia w samochodzie->Autopilot->Autosteer (Beta)Tak z ciekawości to gdzie jest ta informacja? Bo w instrukcji tego nie znalazłem...
Ale nie ma to związku z oświetleniem ulicznym? Wg przepisów świateł drogowych nie można używać przy oświetlonej drodze. Z tego co mi się wydaje, to światła automatyczne/adaptacyjne w tesli również załączają się dopiero w ciemności. Więc jeżeli to by tak było, że załączają się w terenie zabudowanym tylko w miejscach nieoświetlonych to w sumie działałoby to zaskakująco poprawnie i w zgodzie z przepisamiPo przejściu na czas zimowy częściej korzystam z jazdy po zmroku. Po ostatniej aktualizacji do 2024.32.7 światła adaptacyjne przynajmniej u mnie działają bardzo wybiórczo.
Otóż jadąc w terenie zabudowanym zazwyczaj ikonka świateł adaptacyjnych jest szara. Aktywuje się na kolor niebieski tylko poza terenem zabudowanym.
W terenie zabudowanym jest aktywna tylko na niektórych powtarzalnych odcinkach drogi.
Odnoszę wrażenie, że aktywność adaptacyjnych świateł jest skorelowana z nawigacją - aktywuje się w terenie zabudowanym ale tylko tam gdzie brak zabudowań.