Licznik Elektromobilności

nabrU

Moderator
A nie lepiej podać link do właściwego źródła:

Plus szkoda jeszcze, że PHEV są zaliczane do elektrycznych (nie mają zielonych tablic przecież itp). Więc BEVów jest więc o połowę mniej (prawie 74 tyś).

A propos skali: w UK tylko w ostatnim miesiącu (tj. wrześniu) sprzedano ponad 56 tyś. BEV...

Slavekk_

Posiadacz elektryka
Pod koniec września w Polsce było blisko 129 tys. aut elektrycznych.
A nie lepiej podać link do właściwego źródła:

Plus szkoda jeszcze, że PHEV są zaliczane do elektrycznych (nie mają zielonych tablic przecież itp). Więc BEVów jest więc o połowę mniej (prawie 74 tyś).

A propos skali: w UK tylko w ostatnim miesiącu (tj. wrześniu) sprzedano ponad 56 tyś. BEV...
A na Węgrzech kwartał wcześniej te liczby wynosiły 101,2 tys. ogółem i 59,2 tys. elektryków :cool:

Arrczi

Fachowiec
Nie ma się czym podniecać. Przeglądałem mapkę i tylko w dużych miastach jest trochę BEV. Stolica stanowi większość, 17446.
Blado to widzę.

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
A na Węgrzech kwartał wcześniej te liczby wynosiły 101,2 tys. ogółem i 59,2 tys. elektryków :cool:
I od 1 października już nie dają (Węgrzy) zielonych tablic dla PHEV.

Makus

Pionier e-mobilności
Po czym wnosisz że stolica? Po miejscu rejestracji? Czyli tak z 90% samochodów w leasingu?
A to nie POznań jest królem leasingów? Chociaż może coś się zmieniło, kilka lat temu jak brałem leasing to miałem blachy z Poznania, teraz mam z Wawy.

vwir

Pionier e-mobilności
A to nie POznań jest królem leasingów? Chociaż może coś się zmieniło, kilka lat temu jak brałem leasing to miałem blachy z Poznania, teraz mam z Wawy.
W mojej okolicy zdecydowanie królują wszelakie WF i inne W*. Poznania praktycznie nie widuję. Co więcej - u dealerów też często widuję demówki z tablicami W*.