możliwe to, że w Kownie (Litwa) na Sucu nie zdjęło mi za ładowanie (dwukrotnie, dwa różne dni) ani pieniędzy ani kilometrów z referala?
mam na koncie Tesli zuzyte punkty w Lućmierzu, ale później dwa ładowania na Litwie bezpłatnie i też bez punktów. To jakaś znana praktyka?
nic nie trzeba docieraćMam pytanko. Trochę głupie ,ale ...
Czy TM3 ( w ogóle EV) trzeba jakoś "dotrzeć" ? Wyjeżdżam z salonu i od razu mogę sprawdzać 0-100km/h i V-max?
Wiem tylko że kamery od autopilota muszą się skalibrować.
E tam, bez dotykania hamulca to pryszcz. Spróbuj dojechać bez dotykania kierownicy i z zawiązanymi oczami 🙂Niestety auto kupię za 6 do 10 m-cy. Muszę nazbierać trochę kasy aby wpłacić na Teslę a jak ją odbiorę sprzedać obecne auto (kupione w kwietniu 2021). TM3 chcę kupić w DE (na matkę) i śmigać w PL.
Tak bardzo nie mogę się doczekać że już chcę wiedzieć jak najwięcej.
- o oponach i hamulcach wiem , ale dzięki.
- rekuperacja ? Uwielbiam, jeździłem modelem 3 1h i czułem się w nim jak ryba w wodzie. Miałem kiedyś (to nie to samo) diesla w manualu i często za cel stawiałem sobie dojechanie do pracy bez dotknięcia hamulca (125km w jedną stronę 🙃 , do A4 , czyli 80% drogi , się udawało)
Dzięki Wszystkim![]()
Odbierałem swój miesiąc temu i kamery kalibrowaly się przez ponad pół drogi z wawy do Łodzinic nie trzeba docieraćkamery ostatnio też już są skalibrowane lub wystarczy raptem kilka kilometrów. w TM3 profil sobie ustawiasz, fotele, ustawienia samochodu (troche ich jest, autopilot jest domyślnie nieaktywny itp) i jazda