Instrukcja podaję aby raz w tygodniu ładować do pełna. Mi wychodzi co drugie ładowanie na 100%.ładujecie do 100%, czy np. w zakresie 30-50%
Last edited:
Instrukcja podaję aby raz w tygodniu ładować do pełna. Mi wychodzi co drugie ładowanie na 100%.ładujecie do 100%, czy np. w zakresie 30-50%
Wlasnie nie, nie zwalnia okrutnie.Pomimo zalecenia ladowania LFP do 100% domyslam sie ze od 80% ladowanie DC zwalnia okrutnie jak wszedzie czy niekoniecznie? Z reguly 80-100% zajmuje tyle co od 20-80%
O, sprawdzę, bo nigdy nie robiłem tak...Zauważyłem, że gdy przyciskam pedał przyspieszenia w trakcie włączania AP i w tym momencie przekraczam ograniczenie prędkości odczytane przez Teslę, to mogę potem cały czas jechać na AP szybciej, niż standardowe +10. Też tak macie? Przydaje się, gdy Tesla nie zauważa zmiany ograniczenia prędkości na większe.
@Doktor Są drogi z twardym ograniczeniem 90/70/50 w mapach i można jechać szybciej na AP tylko trzymając gaz, ale nie wiem jak długo do dostania banu. Testowałem na DK22. Tak żeby przełamać - mi się nie udało, może masz coś w ustawieniach chytrego?O, sprawdzę, bo nigdy nie robiłem tak...
Dzięki!