Wczoraj próbowałem i właśnie już nie działało@Doktor Są drogi z twardym ograniczeniem 90/70/50 w mapach i można jechać szybciej na AP tylko trzymając gaz, ale nie wiem jak długo do dostania banu. Testowałem na DK22. Tak żeby przełamać - mi się nie udało, może masz coś w ustawieniach chytrego?
tesla takie rzeczy sprawdza i jak coś jest nie tak nie pozwoli się łądowaćNa różnych grupach i forach pojawiają się ładowarki Tesli na 3p 11KW NORWESKIEGO pochodzenia. Średni ze mnie elektryk wiec pytanie - jak to się ma do naszej polskiej rzeczywistości? Norwegia ma chyba nieco inną sieć elektryczną (bez uziemienia?) i tutaj pojawia się właściwe pytanie? - czy to jest bezpieczne aby takiej ładowarki używać u nas? bo że działać będzie to wiem.
Czy ktoś kto się zna mógłby rozwinąć temat?
czyli jak działa to znaczy ze można bezpiecznie ładować?tesla takie rzeczy sprawdza i jak coś jest nie tak nie pozwoli się łądować
Potwierdzalisny to już w jakimś innym wątku i wyszło, że będzie działać:czyli jak działa to znaczy ze można bezpiecznie ładować?
tesla jest bardzo upierdliwa jeśli chodzi o zabezpieczenia. niektózy w gniazdkach mają odwrotnie podłaczone kable i wszystko na nich działa a tesla nie ruszy. to samo bez uziemienia nie ruszy. jak czujnik temperatury wskaże zbyt wysoką temperature to albo obniży natęzenie albo przerwie albo nie ruszy. także jak już zacznie działać to znaczy że wszystko jest dobrze, a jak nie zacznie to wyświetla sygnały świetlne co jej nie pasujeczyli jak działa to znaczy ze można bezpiecznie ładować?
Ta upierdliwość też bywa rożna. Mam gniazdko podłączone nieznanym przewodem do bezpiecznika dzielonego z grzałką przepływową, pralką, piecem na pellet i kilkoma światłami. Stara EVSE Tesli trójfazowa w ogóle się nie włącza, a nowa jednofazowa ładuje, dopóki grzałka po chwili nie wywali korków (ładując na 5A nie wywala wcale, na 13A zawsze wywala, a pomiędzy nie próbowałem, bo nie chcę wyłączyć sobie pieca w sezonie grzewczym).tesla jest bardzo upierdliwa jeśli chodzi o zabezpieczenia. niektózy w gniazdkach mają odwrotnie podłaczone kable i wszystko na nich działa a tesla nie ruszy. to samo bez uziemienia nie ruszy. jak czujnik temperatury wskaże zbyt wysoką temperature to albo obniży natęzenie albo przerwie albo nie ruszy. także jak już zacznie działać to znaczy że wszystko jest dobrze, a jak nie zacznie to wyświetla sygnały świetlne co jej nie pasuje
próbowałem, ale już po dwóch sekundach zaczyna zwalniać do prędkości, która niby jest przepisowa (+zadany zapas)Zauważyłem, że gdy przyciskam pedał przyspieszenia w trakcie włączania AP i w tym momencie przekraczam ograniczenie prędkości odczytane przez Teslę, to mogę potem cały czas jechać na AP szybciej, niż standardowe +10. Też tak macie? Przydaje się, gdy Tesla nie zauważa zmiany ograniczenia prędkości na większe.